U Boriku pronađena veća količina oružja

U sportskoj dvorani Borik u Banjaluci, uoči obilježavanja Dana i krsne slave Republike Srpske, policija je pronašla nekoliko kilograma plastičnog eksploziva velike razorne moći, više bombi, jedan snajper i jednu automatsku pušku, saznaje Srna u MUP-u Srpske.

U Boriku pronađena veća količina oružja

Oružje je pronađeno prilikom pregleda dvorane Borik 8. januara na skrivenom mjestu, na tribinama nasuprot centralne bine.

Srna saznaje da MUP Srpske vodi istragu o pronađenom naoružanju, a u proteklih 36 časova saslušano je više od stotinu lica.

Portparol MUP-a Srpske Mirna Šoja ranije je potvrdila Srni da je naoružanje pronađeno u nedjelju, 8. januara u 16.25 tokom protivdiverzionog pregleda dvorane Borik, u okviru planiranih mjera i radnji koje je MUP preduzimao na obezbjeđenju svečanosti povodom obilježavanja Dana i krsne slave Republike Srpske 9. januara.

Ona je dodala da pripadnici Kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske, u saradnji sa okružnim tužilaštvom Banjaluka, preduzimaju niz aktivnosti na dokumentovanju i rasvjetljavanju ovog događaja.

"U toku je kriminalističko vještačenje određenih predmeta i obavljaju se informativni razgovori sa većim brojem lica" rekla je Šoja.

Svečanoj akademiji povodom dana i krsne slave Republike Srpske u dvorani Borik prisustvovalo je više od 1 000 zvanica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA