Lagana ljetnja dijeta koja daje brze rezultate

Ako niste stigli da se pripremite za ljeto i da dovedete svoj izgled do vrhunca, potrebno je samo nekoliko nedjelja da postanete poput modela i da zablistate na plaži, a da uz sve to ojačate svoje zdravlje i imunitet.

Lagana ljetnja dijeta koja daje brze rezultate

U periodu pred ljetovanje, i žene i muškarci više obraćaju pažnju na svoj izgled. Postoji mnogo načina da se smrša, pa se neki odlučuju za čajeve i tablete za mršavljenje, dok neki biraju strogu restrikciju ishrane, koja vrlo često nije idealno rješenje za gubljenje kilograma.

Kako bi se linija dovela do savršenstva za plažu, uz laganu ljetnu dijetu i disciplinu nema sumnje da ćete zablistati u kupaćem kostimu. Ljepota na plaži je svakome bitna, a to je moguće postići vrlo lako i brzo uz laganu ljetnju dijetu koja daje brze rezultate. U nastavku teksta saznajte o kakvoj dijeti je riječ.

Napravite plan dijete

Ljetnje dijete su uvijek laganije i organizam ih uglavnom lako podnosi. Cilj laganih dijeta je da se brzo postigne željeno bez prevelikog mučenja. Nakon isteka dijete, potrebno je da se i dalje radi na ishrani, kako se kilogrami ne bi vratili kao bumerang.

Zato je vrlo važno odupreti se svemu što vas goji, a ne može da utoli vašu glad. Takođe, za laganu ljetnju dijetu imajte na umu da je potrebno da spremate sebi odvojenu hranu, pa ukoliko spremate za više ljudi, uvijek izdvojite malo vremena da i sebi pripremite obrok.

Ono što je olakšavajuća okolnost je činjenica da se ljetnji obroci lako i brzo spremaju, a nerijetko je moguće spremiti ih unaprijed, tako da ne morate provoditi sate i sate u kuhinji pored šporeta.

Zdrav doručak pun hranljivih sastojaka

Za početak dijete, kao i svakog dana, nutricionisti savjetuju da se dan započinje čašom tople vode sa sokom od pola limuna. To je ujedno i odlična navika koja se može nastaviti i kada prestanete s redukovanim režimom ishrane, jer razbuđuje metabolizam ujutru.

Nakon tople vode sa limunom, na red dolazi doručak, a idealan ljetnji, lagani doručak podrazumijeva smuti. Smuti se brzo i lako sprema, dok sa druge strane omogućava dovoljno vitamina, vlakana i minerala za početak dana.

U zavisnosti od toga šta volite od voća i povrća, svaki dan možete miješati različite sastojke uz dodatak nekih žitarica i sjemenki. Idealno je ne pretjerivati u sastojcima, već praviti balans i mijenjati sastojke.

Veoma ukusan doručak od čia sjemenki i borovnica koje spadaju u namirnice najbogatije antioksidansima, podrazumijeva jednu i po šoljicu zaleđenih borovnica, jednu zaleđenu bananu, polja šoljice grčkog jogurta i dvije kašike čija sjemenki.

Blender je idealno rješenje za miksiranje svih navedenih sastojaka. Uz malo meda, smjesa se može dodatno zasladiti, a idealno hranljiv doručak će se svima svidjeti i vrlo brzo postati omiljeni smuti.

Ručak bogat proteinima

Između doručka i ručka, idealno je piti zeleni čaj koji je bogat moćnim antioksidantima. Ljetnja dijeta koja daje brze rezultate podrazumijeva da u toku dana unesete u organizam oko 170 grama proteina.

Kako ne biste bili gladni i kako bi se glad utolila, najbolje je jesti piletinu, ribu ili ćuretinu za ručak. Cijelu jednu porciju možete pojesti ili je možete podijeliti na dva dijela. Kako bi rezultati bili vidljiviji, ne bi trebalo unositi ugljene hidrate.

Od masnoća, maslinovo ulje i avokado koji čuva vašu ljepotu, neka budu jedini izvor masnoće koji ćete konzumirati. Kako svaki ručak prati desert, najbolje bi bilo da dok ste na dijeti prestanete da kupujete mliječne proizvode, osim jogurta sa dva posto mliječne masti.

Lagana večera od povrća

Od ručka do večere, kao užina mogu poslužiti kiseli krastavci ili orašasti plodovi, u ograničenim količinama. Dok ste na ljetnjoj dijeti, možete jesti niskoglikemijske namirnice, jer one ne samo da dobro zasite, već pomažu i u sagorijevanju masnih naslaga.

Za večeru je idealno jesti sezonsko povrće. Crveni plodovi, kao što je omiljeni paradajz, nazivaju se još i namirnice sa negativnim kalorijama, jer dok ih jedete, istovremeno se sagorijeva više energije nego što se unosi u organizam.

Pored toga što je odlična namirnica koja bi trebalo da se konzumira tokom dijete, jedite paradajz za mladalački izgled kože. Uz jednu kocku mladog sira, malo peršuna i maslinovog ulja, svaka salata za večeru se brzo priprema, a uz to odlično zatvara apetit i priprema organizam za odmor i san.

Kao najbolji dio plana lagane ljetnje dijete izdvaja se večernja, opuštajuća kupka. Nju je najbolje pripremiti tako što se u kadu tople vode dodaju dvije šolje morske soli i šoljica sode bikarbone. Osim što djeluje opuštajuće, ova kupka podstiče izbacivanje toksina iz organizma.

Prije svake dijete, potrebno je napraviti striktan plan kojeg ćete se pridržavati. Ponekad neka odricanja donose odlične rezultate, a kako bi isti bili brzi, neophodno je strogo pratiti plan dijete i uz to ubaciti bar tri puta nedjeljno neku fizičku aktivnost u prirodi, kao što je šetnja, vožnja bicikla i rolera ili trčanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA