Vjekoslav Petričević u Bijeljini: Privući nove investitore i smanjiti namete privredi

Kako privući nove investitore, izgraditi zdrav privredni ambijent i osigurati olakšice za privrednike bile su glavne teme sastanka gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića i ministra privrede i preduzetništva Vjekoslava Petričevića, koji je danas posjetio Bijeljinu.

Vjekoslav Petričević u Bijeljini: Privući nove investitore i smanjiti namete privredi

S obzirom na to da Bijeljina ima više od 1.000 privrednih društava i gotovo 2.000 preduzetnika, gradonačelnik Mićić je istakao da je upravo ovo ministarstvo spona između privrednika, Gradske uprave i Vlade Republike Srpske.

- Mi smo danas predstavili poslovno-industriske zone čiju izgradnju i uređenje je Grad, uz određena donatorska sredstva, sam finasirao. Na lokalnom nivou smo učinili sve što je do nas ali je neophodno da republički nivo vlasti rastereti privredu nameta, kako bi ekonomija oživjela i stadard građana počeo da raste. To i jeste posao ovog ministarstva. Što se tiče stranih investitora, oni će doći kada politika na nivou BiH bude stabilnija, jer kapital je vaoma plašljiv i osjetljiv na sve nesigurnosti - naglasio je Mićić.

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević izjavio je da će ovo ministarstvo u narednom periodu nastojati da privuče potencijalne ulagače u Srpsku i da predstavi najbolje uslove kojima raspolaže, a Bijeljina je upravo jedna od lokalnih zajednica koja pruža najbolje uslove za ulaganje.

- Razgovarali smo i o kapacitetima prerađivačke industrije, koja može biti veoma interesantna za ovakav vid stranih ulaganja, jer su investitori iz Srbije zainteresovani da podižu određene pogone za preradu mesa i konditorskih proizvoda u Republici Srpskoj. Bijeljina ima odlične potencijale za takva ulaganja jer su njene poslovno-industrijske zone jedan od najboljih primjera u Republici Srpskoj - zaključio je Petričevć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA