Potvrđena optužnica zbog pljačke „Špakrase“ banke protiv lažnog brke

Savo Bogdanović, maskiran lažnim brkovima i bradom, prije mjesec dana opljačkao je poslovnicu „Špakrase“ banke u Bijeljini i ukrao 10.403 marke.

Potvrđena optužnica zbog pljačke „Špakrase“ banke protiv lažnog brke

Navodi se ovo u optužnici koji je protiv Bogdanovića podiglo Okružno tužilaštvo u Bijeljini, a koji je potvrdio Okružni sud u tom gradu.

Prema optužnici, Bogdanović je 11. juna oko 10.55 u Bijeljini, u namjeri da je opljačka, došao do prostorija filijale „Šparkase" banke, a koja se nalazi na raskrsnici ulica Gavrila Principa i Filipa Višnjića.

- On je tom prilikom bio maskiran na način da je na glavi imao šešir, naočare, te periku i lažnu bradu i brkove. Držeći u rukama pištolj i elektrošoker, ušao je u prostorije banke - piše u optužnici.

Bogdanović je zatim prišao radniku obezbjeđenja Dejanu S, uperio pištolj u njega i rekao mu „Pištolj mi daj".

- Nakon toga je prislonio elektrošoker u predjelu desnog bubrega radnika obezbjeđenja i dva puta ga aktivirao. Od toga je Dejan S. ošamućen pao na tlo, a Bogdanović mu je uzeo službeni pištolj marke „CZ 99" - precizirano je optužnici.

Blokiran grad

Poslije toga, Bogdanović, kao u američkim filmovima, prilazi šalterima banke i prijeteći pištoljem, koji je uzeo od radnika obezbjeđenja, obraća se radnici.

- On je prišao radnici Branki P, koja je radila za šalterom, i rekao joj: „Vadi pare odmah". Radnica je zatim, u strahu za svoju bezbjednost, izvadila novac iz ladice i stavila na pult. On je pokupio novac, nakon čega je izašao iz prostorije banke i pobjegao u pravcu Ulice Filipa Višnjića - piše u optužnici.

U njoj se još navodi da je on odnio ukupno 10.403,95 maraka.

Nakon što je uzeo novac i pobjegao, policija je obaviještena o svemu.Odmah je na teren izašao veliki broj policajaca, koji su blokirali cijeli grad, što je rezultiralo hapšenjem osumnjičenog.

- Doslovno su na ulicu izašle sve policijske patrole i tragali su za razbojnikom. Širi krug naselja oko banke je takođe bio blokiran dok je trajao uviđaj - rekao je tada naš izvor.

Hapšenje

On je dodao da je to dalo rezultate i da je za manje od dva sata razbojnik uhapšen.

- Razbojnik je pronađen u naselju koje se nalazi u neposrednoj blizini banke, a bio je sakriven u kući - istakao je naš sagovornik.

Prilikom hapšenja policija je kod njega pronašla pištolj koji je oteo od čuvara, kao i sav ukradeni novac.

- Uhapšeni Bogdanović je rođen u Hrvatskoj, ali već dugo vremena živi u Bijeljini. On do tada nije bio poznat policiji po razbojništvima, ali ni po drugim krivičnim djelima - rekao je izvor blizak istrazi.

Nakon hapšenja njemu je određen pritvor u kojem se još nalazi.

Teška finansijska situacija

Mještani naselja u kojem je živio Sava Bogdanović ispričali su da ga je vjerovatno teška životna situacija natjerala na pljačku.

- Mislim da nigdje nije zaposlen. Ponekad bi radio na dnevnicu, kada nađe posao. Sava živi sam s majkom u jednoj staroj i trošnoj kući u veoma teškoj situaciji. Mislim da mu je i majka bolesna - ispričao je jedan od mještana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA