Žižović: Još ništa nije gotovo

Iako imaju prednost od 2:0 nad Spartakom iz prvog meča prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, fudbaleri Radnika ne razmišljaju previše o odbrani svog gola u sutrašnjem revanšu, već vjeruju da bi još jedan gol u mreži Slovaka bio rješenje svih nedoumica u vezi sa prolaskom dalje.

Žižović: Još ništa nije gotovo

Prije dvomeča dva kluba Slovaci su smatrani izrazitim favoritima, ali poslije prvih 90 minuta slika se promijenila i sada su Bijeljinci u velikoj prednosti. Međutim, šef stručnog štaba Mladen Žižović spušta loptu na zemlju i kaže da ništa nije gotovo.

- Očekuje nas veoma težak i zahtjevan revanš. Spartak je bio favorit prije meča, ali smo im mi sve to malo zakomplikovali. Nadam se da ćemo sačuvati prednost i da ćemo na njihovom terenu uspjeti postići barem jedan gol koji će, opet se nadam, biti dovoljan za prolaz. Vidjeli smo da je sve do nas, pogotovo u Banjaluci. Zato, ako mi budemo na pravom nivou i svedemo greške kojih je bilo na prvoj utakmici na minimum, mislim da imamo realne šanse za prolaz - rekao je Žižović.

Očekuje se da mladi stručnjak i revanšu na teren izvede isti tim kao i prije sedam dana.

- Na našu sreću, proteklih dana nije bilo nikakvih povreda, ali ćemo vidjeti poslije večerašnjeg treninga ko će na teren. Jedino je sigurno, van konkurencije je Srđan Bečelić, koji je još 2013. u dresu nikšićke Sutjeske zaradio crveni karton i zbog toga mora da pauzira tri susreta. Nadam se da će kompletnu suspenziju odraditi ove sezone - dodao je Žižović.

Jedan od najboljih u redovima Radnika bio je Demir Peco, koji je veći dio prošle sezone proveo van terena zbog povrede.

- U prvom meču sam pokazao da sam se uželio fudbala. Vjerujem da će ovo biti moja sezona, a otvaranje nije moglo da bude bolje, jer smo savladali Slovake. Imamo veliku prednost iz prvog meča, ali se ne smijemo zanositi. Najvažnije je da izdržimo početni pritisak Trnave. Ako u tome uspijemo, jasno je da će se u njihove redove polako uvlačiti nervoza, a mi ćemo biti sve rasterećeniji. Najvažnije je da pružimo dobru igru kao i u prvom susretu, i ako tako bude, onda drugo kolo nije daleko - rekao je Peco.

Revanš meč između slovačkog Spartaka i Radnika sudiće arbitri iz Azerbejdžana sa Rahimom Hasanovim na čelu.

Navijači

Gradska uprava Bijeljina obezbijedila je prevoz za Slovačku i ulaznice za navijače Radnika koji žele da posmatraju revanš prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope u Trnavi. Polazak autobusa iz Bijeljine planiran je sutra u šest časova sa platoa kod Saborne crkve, a povratak odmah po završetku meča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA