Počinje 5. izdanje Kustendorfa

Peti Međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf zvanično će danas u Drvengradu u Mokroj Gori otvoriti osnivač i direktor Festivala Emir Kusturica ...

Počinje 5. izdanje Kustendorfa
Kao uvod u ceremoniju svečanog otvaranja pre podne će (u 10:30 sati) biti prikazan film "Provalnik" slavnog južnokorejskog autora i počasnog gosta Kustendorfa Kim Ki-duka, ovogodišnjeg dobitnika festivalske "Nagrade za buduće filmove".

Nakon toga će, u organizaciji ARRI i Visual impact-a (Srbija) biti održana edukativna radionica ARRI ALEXA namenjena studentima i gostima. Radionica je posvećena najnovijoj i najkompletnijoj digitalnoj filmskoj kameri kojom su u proteklih nekoliko godina snimljeni najveći svetski hitovi.

Ceremonija svečanog otvaranja počeće u 16:30 sati projekcijom kratkog retrospektivnog filma o specijalnim trenucima i atmosferi prethodnih Kustendorfa. Zatim će selektor Kanskog filmskog festivala Tjeri Fremo održati "radionicu iznenađenja".

Nakon što Kusturica i Marković proglase festival otvorenim, kao kruna ceremonije Kim Ki-duku će biti uručeno specijalno priznanje pod nazivom "Nagrada za buduće filmove".

Sledi projekcija njegovog najnovijeg filma "Arirang" za koji je dobio glavnu nagradu u programu Izvestan pogled prošle godine u Knau. Muzički program Kustendorfa počeće tačno u ponoć, nastupom ruskog sastava "Pelageja".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA