Američki "Hasbro" kupuje vlasnika crtane serije "Pepa prase"

Američki proizvođač igračaka "Hasbro" objavio je da će za oko četiri milijarde dolara kupiti kanadsku medijsku kompaniju "Entertainment One", vlasnika popularne dečje crtane serije "Pepa prase".

Američki "Hasbro" kupuje vlasnika crtane serije "Pepa prase"

Transakcija će biti realizovana u gotovini, a deoničari studija"Entertainment One" dobiće 5,6 funti (6,86 dolara) po deonici, saopštio je "Hasbro".

Kupovinom "Entertainment One", "Hasbro" planira da uštedi 130 miliona dolara kroz sinergiju i realizaciju projekata unutar kompanije umesto da ih dodeljuje podizvođačima.

Osim "Pepe praseta", popularnog praščića s britanskim naglaskom koji voli da skače po lokvama blata, "Hasbro" je kupio i uspešni dečji crtać "PJ Masks", o trojici prijatelja koji se noću pretvaraju u superheroje.

"Pepa prase" već donosi dobre poslovne rezultate u nizu proizvoda koje podržavaju novi formati, predstavljanje u Kini, lansiranje novih sezona u više regija, događaji uživo na turnejama i nova linija igračaka, ističe se u saopštenju.

"Hasbro" očekuje uspeh i od lansiranja novog lika kanadske kompanije, malog crvenog motora za spasavanje Rikija Zuma.

Nova animirana serija prikazivaće se na američkoj televizijskoj mreži Nickelodeon i na drugim tržištima, prenose agencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA