Slučaj Bobar banka: Poslije 11 mjeseci počelo suđenje Slavici Injac

Pretpretresno ročište na suđenju direktorici Agencije za bankarstvo RS Slavici Injac u predmetu „Bobar banka“ održano je danas u Okružnom sudu u Banjaluci, poslije 11 mjeseci čekanja.

Slučaj Bobar banka: Poslije 11 mjeseci počelo suđenje Slavici Injac

Međutim, ovo ročište je bilo zatvoreno za javnost.

Sud BiH je još 30. oktobra prošle godine donio odluku kojom se predmet protiv Injčeve prebacuje u Okružni sud Banjaluka. Početak suđenja bio je zakazan za 27. februar, ali se tada ispostavilo da Tužilaštvo RS nema optužnice, pa je proces morao da bude odgođen.

U Republičkom tužilaštvu kasnije su potvrdili su da su optužnicu protiv Slavice Injac primili tek 15. marta. Novo suđenje je bilo zakazano za 10. juni, ali ni tada nije održano.

Optužnicu u predmetu "Bobar banka" Tužilaštvo BiH je podiglo u martu 2017. godine i njom je tada obuhvaćeno 16 osoba. Stavljeno im je na teret da su djelovali kao zločinačka organizovana grupa koja je finansijskim kriminalom i raznim zloupotrebama načinila štetu od 122,5 miliona KM i dovela do propasti Bobar banke.

Slavici Injac je stavljeno na teret da je još od jula 2009. godine imala saznanja da pomenuta banka posluje s velikim kreditnim rizikom, ali i pored toga nije ništa preduzela iako je bila dužna da reaguje kao direktor Agencije za bankarstvo i spreči propast.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA