Dačić uručio diplomatske pasoše odbojkašicama

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić uručio je danas diplomatske pasoše trofejnim srpskim odbojkašicama i stručnom timu odbojkaške reprezentacije Srbije.

Dačić uručio diplomatske pasoše odbojkašicama

Dačić je istakao da je ovaj čin prilika da se država i na ovaj, više nego simboličan način oduži sportistima koji godinama donose medalje, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

- Nije diplomatski pasoš preduslov da naši trofejni sportisti budu ambasadori naše zemlje, oni su već svojim rezultatima i ponašanjem to dokazali - rekao je Dačić.

Odbojkašice Srbije zahvalile su za lijep gest i izrazile nadu da će država i dalje podržavati sportiste.

- Ovo je jedan, zaista, lijep gest države. Polaskana sam što sam dobila diplomatski pasoš. Želim da izrazim veliku zahvalnost ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću, a mi ćemo se potruditi da opravdamo ulogu ambasadora naše države i da budemo najbolje i najvrednije - rekla je u ime svih odbojkašica kapiten tima Maja Ognjenović.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije odbranila je u nedjelju, 8. septembra, titulu prvaka Evrope, pošto je u finalu u Ankari u 5 setova savladala selekciju Turske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA