U rodnom Dragaljevcu sahranjen penzionisani general Stevan Tomić

Uz najviše vojne i državene počasti, u Gornjem Dragaljevcu kod Bijeljine danas je sahranjen penzionisani general Vojske Republike Srpske /VRS/ Stevan Tomić koji je u 73. godini preminuo na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

U rodnom Dragaljevcu sahranjen penzionisani general Stevan Tomić

Nakon opijela u manastirskoj Crkvi Svetog Arhangela Gavrila u rodnom Gornjem Dragaljevcu, generala Tomića je na posljednji počinak ispratio veliki broj mještana, prijatelja, saboraca, vojnika, te generalova porodica.

Sahrani su prisustvovali i penzionisani generali VRS Petar Škrbić, Vidosav Kovačević, Dušan Kukobat, Savo Sokanović i Boško Kelečević, danas nastanjeni u Srbiji.

Sahrani generala Stevana Tomića prisustvovali su i ratni ađutant generala Ratka Mladića Rajko Banduka, general Budimir Gavrić, general Milan Torbica, pukovnik Radenko Gengo i predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić, a u ime grada predsjednik Skupštine Bijeljine Slaviša Marković.

Oroštajnim govorom, u ime saboraca, od Tomića se oprostio general Petar Škrbić koji je istakao da su Tomiću u bogatoj vojničkoj karijeri dodijeljena brojna odlikovanja u Jugoslaviji i Republici Srpskoj.

"Odajemo danas poštu čoveku koji je završio sve škole - od osnovne u Gornjem Dragaljevcu do vojnih škola u Beogradu. Stevan je bio čovek koji je ceo život učio i usavršavao se, a u čin general-majora unapređen je 28. juna 1994. godine, na Vidovdan", istakao je Škrbić.

Obraćajući se rodbini, Škrbić je naglasio da sa ponosom mogu da se sjećaju svog Stevana.

"Nama, njegovim kolegama i saborcima, predstavlja čast i ponos što smo u vojničkoj karijeri imali takvog kolegu, pre svega čoveka", naglasio je general Škrbić.

Penzionisani general Vojske Republike Srpske Stevan Tomić preminuo je 7. septembra u 73. godini na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

Tomić je rođen je 1946. godine u Gornjem Dragaljevcu kod Bijeljine.

Odlikovan je Ordenom za vojne zasluge sa srebrnim mačevima, Ordenom narodne armije sa srebrnom zvijezdom, Ordenom za vojne zasluge sa zlatnim mačevima i Ordenom NJegoša drugog reda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA