Otac obilježio blizance markerom kako bi ih razlikovao

Novopečena mama pobjesnila je na svog supruga kada je saznala da je njihove novorođene blizance označio markerom da bi mogao da ih razlikuje.

Zanimljivosti

Muškarac je svoju stranu priče objavio na forumu "Redit" kako bi pojasnio s kojim se problemima suočavao od trenutka kad se vratio na posao.

"Bio sam uz njih, ali nakon dva mjeseca sam morao da se vratim na posao. Nisam više mogao da budem uz njih koliko sam htio", napisao je u uvodu.

Da stvar bude gora, njegova supruga je insistirala da blizanci nose istu odjeću, zbog čega on nije nikad mogao da shvati koji je koji.

"Kad god bih jedno dijete nazvao krivim imenom, ona bi se naljutila i satima bi me ignorisala. Svaki dan provodi s njima i zna koji je koji. Ja to ne mogu", jadao se anonimni muškarac koji se dosjetio kako da stane na kraj svakodnevnom problemu.

Jednom djetetu je markerom označio tačku na desnoj ruci, a drugom na lijevoj. Sve je bilo u redu dok supruga nije shvatila šta je uradio, piše "Index.hr".

"Naljutila se na mene jer ih ne razlikujem. Kaže da imam problem i trebam pomoć. Ne trebam. Naljutila se i otišla iz kuće", dodao je pa pitao druge da li je on zaista kreten kao što smatra njegova žena.

"Ona će morati da shvati da će ih ljudi miješati dok ne odrastu. Umjesto da crtaš po njima, možda postoji nešto drugo što možeš da učiniš. Ali, ako ona ne želi da ti pomogne, nema pravo da se ljuti", smatra jedan korisnik foruma.

"Jasno je da ne želi da ti pomogne. Misli da bi trebao da ih razlikuješ, ali ne shvata da nisi s njima sve vriejme za razliku od nje", poručuje drugi.

"Žena je rodila dvije bebe. Hormonske promjene s kojima se nosi mogu biti ekstremne. Povrh toga, svaki dan je većinu vremena sama s njima. Ne možeš je okriviti ako je nerazumna u prvim mjesecima", dodaje treći.