Let's steam Bijeljino!

Najzabavnija noć nauke i istraživačkog rada Evrope, Evropska noć istraživača 2019, po sedmi put će biti organizovana u Bijeljini. U petak, 27. septembra, u Centru za kulturu Bijeljina će se kroz razne zanimljive sadržaje nauka osjećati svim čulima!

Let's steam Bijeljino!

Noć istraživača je manifestacija koja se održava širom Evrope sa glavnim ciljem da promoviše naučnike i njihov rad i da predstavi njihov značaj i uticaj na naš život i svakodnevnicu!

Djeca, učesnici ovog takmičenja će imati priliku da nam pokažu putem svojih kreativnih crteža kako to oni vide nauku i njenu magiju!

"Tema ovogodišnjeg takmičenja nosi naziv „LET's STEAM! Stvarajmo nove prilike.", te je ujedno i slogan ove Evropske noći istraživača koji nas podstiče da razmislimo šta možemo uraditi danas, da bismo stvorili nove prilike za sve nas. Futurističko razmišljanje je uvijek davalo sjajne rezultate i nestrpljivo čekamo da vidimo kako vi razmišljate. Ideje su te koje pokreću svijet, i kreiraju put ka uspjehu a ovom prilikom želimo da vidimo kakva je vaša percepcija budućnosti. STEAM je zapravo skraćenica za nauku, tehnologiju, preduzetništvo, umjetnost i stvaraoce uopšte, a sebi smo postavili izazov da stvorimo priliku za izuzetne mlade ljude koji žele da rade u ovim oblastima. Uz podršku naših sponzora i učesnika imamo mogućnost da putujemo svemirom od 18 do 22 časova. Let's steam Bijeljino!", poručili su organizatori manifestacije.

Evropska noć istraživača je događaj koji se održava širom Evrope pod inicijativom Evropske komisije od 2005. godine kao dio FP7, a sadašnjeg Horizont 2020 programa, koji okuplja veliki broj posjetilaca i istraživača jednom godišnje, posljednjeg petka u septembru.

Cilj Noći istraživača od 2005. godine je promocija naučnih istraživanja i karijere naučnika – istraživača, kao i podizanje svijesti kod šire javnosti o uticaju istraživanja na svakodnevni život. Promocija nauke i naučno-istraživačkog rada, u slučaju Noći istraživača podrazumijeva razne aktivnosti u večernjim časovima, a težište je na predstavljanju istraživača u opuštenoj i prijateljskoj atmosferi, isticanju pozitivnog uticaja istraživača na svakodnevni život, te na promovisanju karijere istraživača, posebno kod mladih.

Projekat je podržan od strane Grada Bijeljine i Ministarstva prosvjete i kulture.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA