Besplatan boravak za treće dijete u gradskom vrtiću

U okviru Međunarodne dječije nedelje, mališani iz porodice Arsenović - Prokopije, Nikolaj, Anastasija, Maša i Anđelija, uzrasta od dvije do osam godina, zajedno sa svojim roditeljima Dankom i Sinišom, danas su bili gosti Gradske uprave i gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića.

Besplatan boravak za treće dijete u gradskom vrtiću

Ističući da je oduševljen porodicom Arsenović zbog njihove hrabrosti i organizovanosti, gradonačelnik Mićić je članovima ove sedmočlane porodice poželio mnogo zdravlja i uspjeha.- Divim se ovim mladim ljudima, oni u svojoj djeci imaju ogromno bogatstvo. Pored toga što su roditelji petoro sjajnih mališana, oni su obrazovani i ostvareni ljudi. U želji da pomogne mnogočlanim porodicama i podstakne natalitet, Gradska uprava je, u dogovoru sa vrtićem „Čika Jova Zmaj", odlučila da pomogne porodicama koje u vrtiću imaju troje djece, tako što će boravak za treće dijete biti besplatan. Do sada se u ovakvim slučajevima cijena za treće dijete umanjivala za 20 odsto, a od sada će roditelji za boravak jednog djeteta plaćati punu cijenu, za drugo dijete deset odsto manje, dok će boravak trećeg i četvrtog djeteta biti besplatan - najavio je Mićić.

On je podsjetio da je Grad pored ulaganja u izgradnju škola, u prethodnom periodu radio i na širenju kapaciteta gradskog vrtića.- Izgrađen je objekat područnog odjeljenja u Novom Naselju u Janji, a u Bijeljini renoviran objekat kod bioskopa za stariju vrtićku grupu. Takođe, novi vrtić je otvoren u Dvorovima, a najsavremeniji objekat vrtića „Čika Jova Zmaj - Plavi čuperak", namjeski pravljen za djecu predškolskog uzrasta, počeo je sa radom prošle godine u mjesnoj zadenici Ledinci. Ipak, srećni smo što nam je potrebno dalje širenje ove ustanove, tako da je u planu dalje proširenje kapaciteta - nagalsio je Mićić.

Direktor JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj" Slaviša Vujanović je istakao zajedničku spremnost vrtića i Gradske uprave da podrže porodice sa više djece.

- Trenutno dvije porodice u našoj ustanovi imaju po troje djece, sa porodicom Arsenović biće ih tri, a nadam se da će ih u budućnosti biti i više - dodao je Vujanović.Ističući da biti majka petero djece nije strašno kao što se obično misli i da je sve stvar dobre organizacije Danka Arsenović je zahvalila Gradskoj upravi na oslobađanju od plaćanja boravka za treće dijete u vrtiću.

- Ovaj gest nije samo materijalna, već i moralna podrška naše lokalne zajednice višečlanim porodicama - zaključila je Asenovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA