U olupini broda "Kosta Konkordija" pronađena tela dve žene

U olupinama nasukanog broda "Kosta Konkordija" pronađena su još dva tela, saopštio je šef agencije za Civilnu zaštitu Franko Gabrieli. Ovime se broj poginulih popeo na 15, a broj nestalih smanjio na 17.

U olupini broda "Kosta Konkordija" pronađena tela dve žene

- Pronašli smo tela dve žene na mostu broj četiri u blizini internet kafea. Ovim je broj žrtava povećan na 15 - izjavio je Gabrieli na konferenciji za novinare na ostrvu Điljo kod čijih se obala pre deset dana nasukao turistički brod.

On je dodao da je u toku izvlačenje tela iz olupine broda. - Još nije poznat identitet dve nove žrtve. Tražio sam da identifikacija bude obavljena što je pre moguće - izjavio je Gabrieli.

Italijanske vlasti do sada su identifikovale osam žrtava potonulog luksuznog broda. Među žrtvama je četvoro francuskih državljana i po jedan italijanski, mađarski, španski i nemački državljanin.

Spasioci nastavljaju potragu za dvadesetak osoba među kojima su nemački državljani, mlađi francuski par, dvoje američkih penzionera i jedna italijanska djevojčica.

Zvaničnici su tokom vikenda rekli da izgleda da je u trenutku nesreće bilo i neregistrovanih gostiju na brodu, što bi značilo da bi broj nestalih mogao biti i veći, prenosi AP.

Admiral Ilarion del' Ana saopštio je danas da bi ispumpavanje 2.300 tona goriva iz broda moglo da počne već sutra kako bi se izbegla ekološka katastrofa do koje bi moglo doći ukoliko bi iscurelo gorivo.

Zvaničnici su odlučili da se operacija potrage za telima i operacija ispumpavanja izvode istovremeno, jer su utvrdili da brod ne može dodatno da potone.

U trenutku nesreće na luksuznom turističkom brodu nalazilo se 3.200 putnika i 1.023 člana posade, od kojih je većina evakuisana čamcima za spasavanje, helikopterima i drugim brodovima koji su se zatekli u tom području.

Brod "Kosta konkordija", težak je 114.500 tona, a 13. januara nasukao se na greben koji se nalazi oko 300 metara od toskanskog ostrva Điljo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

13°

  • 11:00

    13°C
  • 14:00

    14°C
  • 17:00

    13°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

133 cm

Promjena: 5cm

Sava Jamena

322 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 23. Apr 2024. 08:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI