Vrtić "Čika Jova Zmaj": Školica sporta za najmlađe

Vrtić "Čika Jova Zmaj" iz Bijeljine i Pedagoški fakultet u ovom gradu potpisali su danas povodom Nedjelje zdravog života memorandum o saradnji koji obuhvata realizaciju Školice sporta za djecu koja borave u tom obdaništu.

Vrtić "Čika Jova Zmaj": Školica sporta za najmlađe

Direktor Vrtića "Čika Jova Zmaj" Slaviša Vujanović rekao je Srni da se primjenom programa Školice sporta djeca već od ranog uzrasta uvode u sport i stvaraju bolji uslovi za njegovanje njihovog zdravog razvoja.

"U današnje vrijeme kada djeca imaju sve manje fizičke aktivnosti, naša želja je bila da kroz stručan rad profesora sa fakulteta utičemo na zdrav razvoj djeteta i razvijanje ljubavi prema sportu i zdravom načinu života", rekao je Vujanović.

Ovaj vid saradnje unapređuje kvalitet rada obje ustanove i, dodao je on, koristiće kako najmlađima, tako i studentima koji će realizacijom programa imati mogućnost sticanja dobre osnove za dalje predškolsko obrazovanje.

On je dodao da je u okviru obilježavanja Nedjelje zdravog života pripremljen veoma bogat program u svim objektima Vrtića tokom kojeg će uticati na djecu i nihove roditelje da usvajaju navike bavljenja sportom i zdravog način ishrane.

Memorandum je u ime dekana Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu potpisao prodekan za naučnoistraživački rad docent Nebojša Mitrović, koji je istakao je da je Pedagoški fakultet osnivanjem Školice sporta prepoznao potrebe djece od tri do jedanaest godina.

"NJima je, osim psihološkog razvoja, itekako potreban fizički razvoj zbog učestalih deformiteta u ovom uzrastu posljednjih godina", rekao je Mitrović.

On je naglasio da će studenti sa odgovornim profesorima realizovati sportske aktivnosti po modelu Školice sporta Pedagoškog fakulteta sa ciljem što kvalitetnijeg rasta i razvoja djece, stičući time potpunu afirmaciju i potrebne kompetencije za rad sa djecom predškolskog uzrasta

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA