MZ Ledinci: Građani se žale na smrad, nadležni najavljuju rješenje

Građane Bijeljine u najvećem gradskom naselju Ledinci od izgradnje kanalizacije ne more samo visoki računi za vodu nego i smrad u stanovima, za šta nadležni uskoro najavljuju rješenje.

BIJELJINA

Predsjednik Savjeta ove mjesne zajednice Miloš Pavlović rekao je Srni da je uzrok smrada septička jama iz udaljenijeg naselja GTC čije su fekalne vode uvedene u sistem kišne kanalizacije kod kružnog toka na Ledincima.

U Komunalnoj policiji kažu da su pritužbe građana zbog neprijatnih mirisa dobijali telefonom iz dijela grada u kome je već urađena kanalizacija i koje je na održavanje preuzelo preduzeće "Vodovod i kanalizacija".

Načelnik Komunalne policije Ratomir Draganić rekao je Srni da su građane koji su se žalili uputili da se obrate nadležnom Stambeno komunalnom odjeljenju, koje može dati nalog preduzeću "Vodovod i kanalizacija" da vide šta se dešava.

Izvršni direktor Sektora za kanalizaciju u ovom gradskom preduzeću Darko Mitrić rekao je Srni da su zbog pritužbi građana na neprijatne mirise odradili rekonstukciju tog dijela kišne i fekalne kanalizacije, kao i podzemno snimanje te kišne i fekalne kanalizacije.

"Pratićemo sad stanje u narednom periodu i nadam se da više neće biti tih neprijatnih mirisa, s obzirom na to da smo uradili rekonstrukciju tog dijela kišne i fekalne kanalizacije prije tri mjeseca, dio i prije 15 dana, a podzemno snimanje nedavno", rekao je Mitrić.

Iz Direkcije za izgradnju i razvoj grada za narednu nedjelju najavljen je sastanak na kome će biti razmatran problem i uzroci pojave neprijatih mirisa.Inženjer u Direkciji Aleksandar Pljevaljčić rekao je Srni da će u prostorijama preduzeća "Vodovod i kanalizacija" biti održan sastanak na kojem će učestvovati stručnjaci iz tehničke službe "Vodovoda i kanalizacije", Direkcije za izgradnju i razvoj grada i projektanti koji su učestvovali u ranijim fazama projektovanja kanalizacije.

"Na tom sastanku sagledaće se šta je problem, koji su uzroci pojave neprijatih mirisa i vjerujem naći adekvatno tehničko rješenje koje treba sporovesti u narednom periodu da ne bi više dolazilo do pojave neprijatnih mirisa", naveo je Pljevaljčić.

19°

  • 11:00

    19°C
  • 14:00

    19°C
  • 17:00

    16°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI