Bijeljina: Gradska boračka organizacija proslavila slavu

Gradska boračka organizacija Bijeljina obilježila je krsnu slavu Mitrovdan, lomljenjem slavskog kolača u prostorijama ove organizacije.

Bijeljina: Gradska boračka organizacija proslavila slavu

Prethodno je u Mjesnoj boračkoj organizaciji služen parastos poginulim borcima VRS, a potom je obavljeno polaganje cvijeća i vijenaca na Spomen obilježje poginulim borcima.

Predsjednik GBO Miodrag Stevanović čestitajući slavu naglasio je da će se uvijek čuvati uspomena na VRS, na poginule borce koji su dali život za Republiku Srpsku i obilježavati značajni datumi.

- Pokušavamo da pomognemo našim demobilisanim borcima,  kako bi živjeli dostojanstveno, a ne u bijedi i siromaštvu. Svake godine nastojimo da obnovimo bar nekoliko kuća, riješimo probleme oko uvođenja vode i sl., jednokratno pomažemo u skladu sa mogućnostima. Najveći problem su demobilisani borci koji nemaju nikakva primanja i nastojaćemo da se i taj problem sistemski riješi, rekao je Stevanović.

Kum slave gradonačelnik Mićo Mićić, čestitao je slavu i zahvalio se na mogućnosti da kumuje.

-Ovo je prilika da se borci sretnu, da popričamo o problemima i da tražimo način kako da se pomogne. Grad Bijeljina je među prvim krenuo da rješava stambene probleme boraca, a to radimo i danas. Preko Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu pomažemo rad  Boračke organizacije i nastojimo rješavati probleme sa kojim se suočavaju demobilisani borci, porodice poginulih boraca i ratni vojni invalidi. Takođe stipendiramo djecu poginulih boraca, a u gradskoj upravi radi više od 30 djece poginulih boraca, rekao je Mićić i naglasio da svi nivoi vlasti moraju u prioritetu da vode računa o boračkoj populaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA