Vojin Mitrović i slučaj Poljoprivredna škola: Radojičić, Stanarević i Bilčar saglasni - prijava neosnovana

Krivična prijava koju je kompanija "Oktan promet" na čelu s Vojinom Mitrovićem podnijela protiv gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića i dva gradska načelnika Slobodana Stanarevića i Petra Bilčara ovih dana je opet u žižu javnosti dovela sporno zemljište Poljoprivredne škole u Banjaluci, oko kojeg se već godinama vodi sudski spor.

Vojin Mitrović i slučaj Poljoprivredna škola: Radojičić, Stanarević i Bilčar saglasni - prijava neosnovana
FOTO: Velibor Tripić

Ova parcela u naselju Lazarevo pripadala je Poljoprivrednoj školi, koja je to zemljište mijenjala s Pericom Repajićem. Kompanija "Oktan promet" je u međuvremenu od Repajića kupila parcelu, a grad je tužio Poljoprivrednu školu, Repajića i "Oktan promet".

Radojičić, koji je i potpredsjednik SNSD-a, kazao je da je prijava podnesena jer nije izdata dozvola za gradnju pumpe na zemljištu Poljoprivredne škole koje je u sporu.

"Grad dokazuje da se radi o zemljištu koje nije moglo biti predmet prometovanja na način na koji je bilo i o tome se vodi niz sudskih postupaka", objasnio je Radojičić.

Istakao je da je krivična prijava u potpunosti neosnovana te da je interes grada da štiti gradsku imovinu.

"Naš je interes zaštita grada i gradske imovine i ne možemo u ovom slučaju postupati drugačije. Gradsku imovinu štitimo i na ovakav način, a sve u skladu sa zakonom", rekao je Radojičić.

Vojin Mitrović, vlasnik kompanije "Oktan promet" iz Bijeljine i poslanik SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH, istakao je da on lično nije podnio krivičnu prijavu protiv Radojičića i načelnika.

"Krivičnu prijavu je podnio pravni zastupnik kompanije 'Oktan promet' Savo Bojanović", rekao je kratko Mitrović za "Nezavisne".

Bojanović je kazao da ovu kompaniju ne zanima što je u toku sudski postupak, jer su oni zakonski vlasnici parcele, koju su platili, te žele da na njoj izgrade benzinsku pumpu, kako je, prema njegovim riječima, i planirano izmjenom Regulacionog plana.

Dodao je da je Gradska uprava zahtjev kompanije prije nekoliko godina odbila te da su se obratili drugostepenom organu Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS.

"Nadležno ministarstvo je poništilo zaključak Gradske uprave. Problem je što sada Gradska uprava ne želi ni da poništi naš zahtjev, ali ni da nam da građevinsku dozvolu", tvrdi Bojanović.

Stanarević je rekao da ovu krivičnu prijavu smatra neosnovanom.

"U toku je spor i dok se ne riješi ne možemo ništa učiniti", rekao je on.

Bilčar kaže da se slaže s Radojičićem i Stanarevićem da je prijava neosnovana te da moraju raditi u skladu sa zakonom.

"Moramo voditi računa o interesima svih građana, kao i o gradskoj imovini bez obzira na prijetnje kakve god vrste bile", rekao je Bilčar.

Uputili smo upit nadležnom ministarstvu, kao i Okružnom tužilaštvu Banjaluka, ali odgovor nismo dobili do zaključenja ovog broja "Nezavisnih".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA