BMW X6 Facelift 2012.

Bavarski proizvođač objavio je prve fotografije i tehničke detalje osvježenog modela X6 za 2012. godinu. Promjene na automobilu su minimalne, a BMW je predstavio i verziju sa M paketom.

BMW X6 Facelift 2012.
Najveće kozmetičke promjene primjećuju se na prednjem dijelu vozila. Svjetla za maglu sada su pomjerena ka lijevom i desnom boku automobila, imaju malo viši položaj nego kod prethodne verzije i nalaze se u trapezoidnom okviru.

U opciji su i LED svjetla, koja su ponuđena kao alternativa standardnim biksenonskim farovima.BMW X6 imaće dva benzinska motora: šestocilindrični twin-turbo od 306 ks, u osnovnoj xDrive35i verziji i 4.4 litreni twin-turbo V8 sa 407 ks, u snažnijem modelu xDrive50i.

Oba motora uparena su sa BMW-ovim osmostepenim automatskim mjenjačem. U ponudi su i dvije šestocilindrične dizel verzije, xDrive30d sa 245 ks i xDrive40d sa 306 ks.Za one koji bi željeli dodatnu snagu i prestiž, BMW je predstavio novi M paket.

BMW X6 xDrive35i opremljen ovim paketom imaće 15, a xDrive50i 40 ks više od standardne verzije.

Osim toga M paket sadrži 20 inčne alu naplatci, četiri ispušne cijevi, pedale naredbi od nehrđajućeg čelika, kao i dodatnu karbon crnu metalik boju karoserije.

Za one kojima ni to nije dovoljno, BMW najavljuje verziju X6M sa 4.4 litarskim V8 motorom od 555 KS i šesterostupanjskim M Sport automatskim mjenjačem.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA