Mićić darovao Niku Marić - prvorođenu bebu u ovoj godini

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić posjetio je danas porodicu Marić, Ljiljanu i Željka, u Bijeljini, koji su u novogodišnjoj noći, minut iza ponoći, dobili kćerku Niku i tom prilikom uručio im je u ime Gradske uprave novčani poklon za novorođenu djevojčicu u iznosu od 1.000 KM ovoj porodici.

Mićić darovao Niku Marić - prvorođenu bebu u ovoj godini

„Koristim priliku da čestitam rođenje kćerke ovoj predivnoj porodici. Što je najvažnije, i majka i kćerka se odlično osjećaju i to pričinjava sreću i zadovoljstvo i ovoj porodici i nama. Iskoristili smo priliku da i u ovoj godini, kao i u svih proteklih petnaestak godina, prvoj bebi uručimo novčani poklon u iznosu od 1.000 KM. Mi smo u u prošloj godini imali  1.044 rođenih beba, dakle, više za oko stotinu rođenih beba, prema podacima sa Ginekološkog odjeljenja bijeljinske bolnice. Međutim, prema prijavljenim podacima, imali smo 1.241 novorođenu bebu u prošloj godini. Još uvijek imamo, nažalost, negativnu stopu prirasta stanovništva. Znam da su materijalne prilike loše, da nema dovoljno posla i da se mladi teško odlučuju na brak i rađanje. Ipak, vjerujem da sve ide u dobrom pravcu, te da će i država obezbijediti više pomoći za ovakve porodice i mlade bračne parove. Mi na nivou grada preduzimamo konkretne korake, bilo da je riječ o finansiranju vještačke oplodnje ili drugim vidovima pomoći. Za mlade i za studentsku populaciju činimo puno više kako bi se opredijelili da ostanu u našem gradu, da formiraju porodice, da se zapošljavaju i ostanu na ovim prostorima“, istakao je gradonačelnik Mićo Mićić.

Ljiljana Marić, majka male Nike, prve bebe rođene u Novoj 2020. godini u Bijeljini, kaže da ima stariju djevojčicu Lenu, koja će u februaru napuniti četiri godine, te da je starija kćerka lijepo prihvatila tek rođenu sestru.

„Sam čin rađanja i donošenja novog bića na svijet je poseban i predivan, posebno kada se to dogodi u novogodišnjoj noći. Za nas će, sigurno, svaka naredna nova godina imati najjači smisao. Želim da se zahvalim gradonačelniku Mićiću na posjeti i poklonu za malu Niku. Ovom prilikom želim da se zahvalim i osoblju Ginekološkog odjeljenja Opšte bolnice Bijeljina, na čelu sa doktorkom Elmirom Brkić i da svima poželim srećne novogodišnje i božićne praznike”, rekla je Ljiljana Marić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA