Ukupno slučajeva
730 (+25)
Preminuli
17 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

FOTO Bijeljina: Šveđanin pobjednik turnira u kjokušin karateu

Rasmusen Bergstrom iz Švedske osvojio je prvo mjesto i novčanu nagradu od 1.000 evra na Drugom međunarodnom "RS čelendž" turniru u kjokušin karateu, održanom povodom Dana Republike Srpske u Etno selu "Stanišići" kod Bijeljine.

BIJELJINA

Bergstrom je sinoć bio najbolji u najjačoj kategoriji turnira, seniori do 85 kilograma, dok je drugo mjesto u toj kategoriji osvojio Katalin Mokanu iz Rumunije, a treće Vuk Roganović iz Srbije.

Meč između Bergstroma i Mokanija proglašen je i najboljim mečom ove sportske manifestacije.

Najbolji među seniorima do 75 kilograma bio je Dragan Pešić iz Beograda kome je pripala nagrada od 1.000 evra, drugo mjesto zauzeo je Dragoljub Stanojević, a treće Luka Ercegovac.

Među kadetima do 70 kilograma na prvo mjesto plasirao se Konstatin Ristić iz kluba "TRB" iz Bijeljine, koji je i domaćin i organizator turnira, a drugo Marko Dragić.

Mihajlo Ranković, član bijeljinskog "TRB", osvojio je prvo mjesto u kategoriji kadeti 2005-2006. godište do 60 kilograma, dok je drugi u toj kategoriji bio Borislav Tešić.

David Zorić najbolji je među kadetima 2005-2006. godište do 70 kilograma, a drugi je Čedo Bojović iz Zvornika.

U najmlađoj kategoriji, djeca do 35 kilograma, prvo mjesto je osvojio Mihailo Tešić, a drugo NJegoš Đurić. Prvi u kategoriji 2007-2008. godište do 60 kilograma bio je Ognjen Gavrić iz Brčkog, a drugi Mateja Krnjac iz Srbije.

Turniru je prisustvovao i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač koji je ovom prilikom uručio policijsku značku najuspješnijem džudisti sa ovih prostora Nemanji Majdovu, koji je zvanično postao pripadnik MUP-a Republike Srpske u kojem će kao instruktor za džudo obučavati pripadnike policije.

Organizatori turnira uručili su Lukaču priznanje za podršku ovoj sportskoj manifestaciji. Priznanja su uručena i predsjedniku Evropske karate organizacije Koenu Šaranbergu iz Holandije i glavnom evropskom sudiji za ovaj specifični stil karatea Janu Bulovu iz Danske.

Priznanja za podršku turniru dodijeljena su i sudijama Nenadu Šančiću iz Hrvatske, Vojkanu Bižiću iz Srbije, Dragiši Vuletiću iz Bijeljine i drugim prijateljima turnira.

Osnivač Šinkjokušin kluba "TRB" i inicijator ovog turnira Slavenko Ristić zahvalio je svima koji su podržali turnir i sportistima koji su učestvovali.

"Iako smo imali određenih problema pri organizovanju ovogodišnjeg turnira, on će naredne godine sigurno biti još bolji i postati tradicionalana sportska manifestacija u čast Dana Republike Srpske", rekao je Ristić.

Predsjednink Šinkjokušin kluba "TRB" Igor Ranković rekao je da je turnir bio veoma uspješan i pozvao sve učessnike da dođu i sljedeće godine i prenesu utiske iz Republike Srpske.