Maksimović: Hitno sazvati vanrednu sjednicu gradske Skupštine zbog zagađenja vazduha

Predsjednik Pokreta "Uspješna Srpska", dr Zlatko Maksimović zatražio je danas od gradskih vlasti u Bijeljini da u najkraćem roku iniciraju sazivanje vanredne sjednice Skupštine grada, sa samo jednom tačkom dnevnog reda - razmatranje problema zagađenosti vazduha u gradu, saopšteno je iz ove stranke.

BIJELJINA

Usljed izuzetno visoke stope zagađenosti vazduha u Bijeljini posljednjih dana, a zbog čega je ovaj grad svrstan među najugroženije, Pokret "Uspješna Srpska" je od gradske vlasti zatražio i da se hitno donese akcioni plan sa svim mjerama i aktivnostima na smanjenju zagađenosti vazduha u gradu.

"Zahtjevamo da se, uz svakodnevno izvještavanje o stopi zagađenosti vazduha, izdaju upozorenja i javnost informiše o potrebnim mjerama opreza i aktivnosti za očuvanje zdravlja stanovništva", rekao je Maksimović na

Pokret "Uspješna Srpska" smatra da je ovakav odnos Gradske uprave prema ovom problemu odraz totalne nebrige i nesavjesnog rada koji ugrožava, ne samo zdravlje, već i živote stanovnika Semberije, posebno djece, starijih i oboljelih.

"Krajnje je vrijeme da ljudi na vlasti počnu da rade svoj posao za koji su debelo plaćeni ili da odgovaraju za svoj nerad. Pokret `Uspješna Srpska` će insistirati na tome", naveo je Maksimović na konferenciji za novinare.