Seniori KK “UNSU”: Četiri medalje u Banjaluci

U nedjelju je u Banjaluci, u organizaciji karate saveza Republike Srpske i tehničkoj organizaciji KK "Sinđelić", održano seniorsko pojedinačno i ekipno prvenstvo Republike Srpske.

Seniori KK “UNSU”: Četiri medalje u Banjaluci

Takmičenje se odvijalo u obje discipline u muškoj i ženskoj konkurenciji, kako pojedinačno tako i ekipno.

KK "UNSU" je nastupio u muškj konkurenciji pojedinačno u tri težinske kategorije, a pored toga, na što smo jako ponosni i u ekipnoj konkurenciji u borbama.

-Obzirom da smo po prvi put nakon pet godina od osnivanja kluba nastupili u zvaničnoj seniorskoj konkurenciji, rezultati koje smo postigli više su nego zadovoljavajući, kažu u Klubu.

U konkurenciji 16 klubova sa oko 70 takmičara i takmičarki, u pojedinačnoj konkurenciji, u kategoriji (-67), Aleksandar Ivković osvojio je srebrnu medalju i tako kao najmlađi u toj kategoriji ponio titulu seniorskog vicešampiona Republike Srpske.

U kategoriji (-60) Obrad Đurić zauzeo je treće mjesto, dok je u kategoriji (84+) takođe treće mjesto zauzeo Saša Nedić, aktuelni prvak Republike Srpske i Bosne i Hercegovine u konkurenciji mlađih seniora do 21 godine.

-Posebno želimo istaći nastup naše seniorske ekipe u borbama u ekipnom dijelu, u kojem je naš klub zauzeo treće mjesto i bio jedini učesnik u ovoj kategoriji van Banja Luke, kažu u KK "UNSU".

Na prvom mjestu ekipnu titulu klupskog prvaka Srpske odbranio je KK"Sinđelić", drugo mjesto pripalo je ekipi KK "Energija", dok je još jedno treće mjesto pripalo ekipi KK "Šesnaesta". U generalnom plasmanu prvenstva "UNSU" je zauzeo osmo mjesto sa pet bodova.

-Karate klub "UNSU" je ovim nastupima ispunio dugogodišnji cilj, a to je da u svojim redovima ima zastupljene sve uzrasne kategorije. Nakon ovog prvenstva možemo reći da imamo treću najbolju seniorsku ekipu u Republici Srpskoj i da smo, uzimajući plasmane našeg kluba na svim zvaničnim prvenstvima od regionalnig do državnog, poslednje dvije godine najuspješniji karate klub iz Bijeljine, zaključuju u Klubu.

Narednog vikenda seniore očekuje državno pojedinačno i ekipno prvenstvo u Sarajevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA