OŠ "Sveti Sava" Bijeljina - pobjednik gradskog takmičenja osnovnih škola u šahu

Šahovska ekipa osnovne škole "Sveti Sava" pobjednik je gradskog takmičenja u šahu koje se realizuje u sklopu Malih olimpijskih igara Republike Srpske pod pokroviteljstvom Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske. Takmičenje osnovnih škola Grada Bijeljina u šahu održano je dana 20.2.2020. godine, a škola domaćin je bila OŠ „Stevan Nemanja“ Gornji Dragaljevac.

OŠ "Sveti Sava" Bijeljina - pobjednik gradskog takmičenja osnovnih škola u šahu

"Za šahovsku ekipu naše škole nastupili su Emanuel Lazić, Mirko Šajin, Đurđica Kozomara, Vuk Solaković, Jakov Perić, Faruk el-Chekh i Sofija Perić. Naši šahisti osvojili su maksimalan broj meč bodova, odnosno ostvarili sve pobjede u mečevima sa drugim školama. Od 20 ukupno odigranih partija ostvarili smo 18 pobjeda, jedan neriješen rezultat i jedan poraz. Ovim uspjehom plasirali smo se na reginalno takmičenje u šahu u okviru Malih olimpijskih igara koje će biti održano početkom mjeseca marta tekuće godine", rekao je Igor Solaković, kapiten ekipe.

Solaković je istakao da je prošle godine škola "Sveti Sava" iz Bijeljine bila republički prvak.

"Ovaj rezultat nam daje podstrek da pokušamo i ove godine da ponovimo taj uspjeh. Šahovska sekcija u našoj školi od našeg prošlogodišnjeg uspjeha radi u punom kapacitetu, kupili smo potrebnu šahovsku opremu i na časovima učenici traže stolicu i mjesto više za šahovskom tablom. Moramo istaći da veliku podršku u radu imamo od licenciranih trenera Šahovskog kluba „Sveti Georgije" Bijeljina. Raduje nas što je, u eri kada moderna tehnologija sve više neproduktivno troši slobodno vrijeme djece, odvlači njihovu pažnju sa bitnih stvari za njihov razvoj i najčešće negativno utiče na njihovu koncentraciju i kognitivni razvoj, šah sve popularniji kao velika igra koja višestruko utiče na pozitivan razvoj ličnosti i intelektualnih kapaciteta djece i mladih", rekao je Solaković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA