Na području regije Bijeljina utvrđeno 117 nepravilnosti

Republički saobraćajni inspektori su na području regije Bijeljine u unutrašnjem prometu u prošloj godini obavili 255 kontrola, od čega su u 117 slučajeva utvrdili nepravilnosti, rekla je Srni načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću u Inspektoratu Srpske Dušanka Makivić.

Na području regije Bijeljina utvrđeno 117 nepravilnosti

Makivićeva je navela da je subjektima kontrole, sa ciljem otklanjanja nepravilnosti, izrečeno 45 upravnih mjera, dok je zbog počinjenih prekršaja izdat 171 prekršajni nalog u vrijednosti od 103.400 KM.

"Najveći broj nepravilnosti utvrđen je kod stanja puteva i njihovog održavanja, posjedovanja legitimacije/kvalifikacione kartice za vozača motornog vozila, posjedovanje odobrenja za vanredni prevoz, urednost vršenja međunarodnog linijskog prevoza lica, vršenje tehničkog pregleda, urednost vršenja javnog vanlinijskog prevoza lica i drugo", navela je ona.Makivićeva je navela da je s obzirom na stalno povećanje broja učesnika u saobraćaju i protekle godine poseban akcenat u radu Republičke saobraćajne inspekcije usmjeren je na kontrolu rada stanica za tehnički pregled vozila, kao i suzbijanje nelegalnog prevoza lica i stvari.

"Inspektori su tokom 2019. godine izrekli i 18 mjera zabrane, koje su se odnosile na privremenu zabranu rada stanica tehničkog pregleda zbog fiktivnog tehničkog pregleda izvršenog bez prisustva i testiranja vozila, deklarisanja neispravnog vozila ispravim ili zbog neprisustvovanja stručnih lica kontroli", rekla je Makivićeva.

Prema njenim riječima, izrečene su i mjere zabrane zbog obavljanja nelegalnog prevoza putnika, te zabrane rada licima koja su zatečena na poslovima vozača, a nisu u radnom odnosu kod vlasnika vozila niti posjeduju legitimaciju za vozača motornih vozila.Makivićeva je navela da su u šest slučajeva inspektori na području ove regije naložili uklanjanje objekata koji su nepropisno postavljeni u putnom pojasu.

Republička saobraćajna inspekcija je u 2019. godini u Republici Srpskoj izvršila ukupno 1.306 kontrola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA