Nastavljeno suđenje za ubistvo Aleksandra Pantića

U Okružnom sudu u Bijeljini nastavljeno je suđenje Marku Zariću, čiji je nadimak Čupo (23), i Petru Bujinoviću (23), obojica iz Bijeljine, koji su optuženi za ubistvo navijača Partizana Aleksandra Pantića iz Bijeljine u septembru 2018. godine. Saslušano je petoro svjedoka odbrane.

Nastavljeno suđenje za ubistvo Aleksandra Pantića
FOTO: Avaz

Branilac optuženog Marka Zarića, advokat Petko Budiša dobio je potvrdan odgovor od svjedoka Dragoslava Aleksića na pitanje je li Zarić bio ljevoruk, uz potvrdu da je Zarić bio i odličan učenik u osnovnoj školi.

Tužiteljica Bojana Lazarević uputila je prigovor na advokatovo pokazivanje Zarićeve đačke knjižice iz osnovne škole, zapitavši šta se time želi dokazati.

Policajci Marinko Sekulić i Željko Budiša opisali su situaciju koju su zatekli u noći sukoba navijača dva fudbalska kluba na parkingu hotela "Sveti Stefan" u Dvorovima.

Palice i flaše

- Zatekli smo desetak osoba na parkingu. Dvojica su ležala na zemlji. Jedan je držao u krilu povrijeđenog momka i držao mu je jezik da ga povrijeđeni ne proguta i ne uguši se. Teško povrijeđeni je imao vidne povrede glave, koje mi nikada neće izaći iz sjećanja - rekao je policajac Marinko Sekulić, izjavivši da su na parkingu i oko njega zatekli drvene motke i metalne palice, ostatke od baklji.

Svjedok, policajac Željko Budiša naveo je u svom iskazu da su na parkingu i na travi vidjeli još i palice na izvlačenje, flaše, staklo i betonske kocke.

Vladimir Kosmajac, Zarićev poslodavac, i Dragica Gajić, košarkašica, također su potvrdili da je Zarić bio ljevoruk. Nastavak suđenja zakazan je za 19. mart, kad će biti saslušano još četvoro svjedoka odbrane.

Udarci motkom po glavi

Ubistvo se dogodilo 15. septembra 2018. godine, kada su naviječi Fudbalskog kluba Crvena zvezda sačekali navijače beogradskog Partizana u namjeri da se s njima fizički obračunaju. Marko Zarić prvo je pesnicom udario Aleksandra Pantića u glavu i Pantić je od udarca pao na tlo. Zarić je nakon toga motkom, pri čemu mu se pridružio i Bujinović, takođe sa motkom u ruci, udarali su Pantića u predjelu glave u namjeri da ga liše života. Nesretni Pantić zadobio je tom prilikom teške povrede glave i preminuo je na putu za Klinički centar Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

12°

  • 23:00

    11°C
  • 02:00

    8°C
  • 05:00

    5°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

198 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

310 cm

Promjena: -1cm

Podaci ažurirani: 25. Apr 2024. 17:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI