U Bijeljini tri osobe zaražene virusom korona, u kućnom karantinu još 22 lica

Prema podacima dobijenim od Bolnice „Sveti Vračevi" Bijeljina i Doma zdravlja Bijeljina, na području Grada Bijeljina, zaključno sa 24. martom, su evidentirane tri osobe zaražene virusom korona. U kućnom karantinu, pored zaraženih, nalazi se još 22 lica, a pod stručnim ljekarskim nadzorom u samoizolaciji 1190 osoba.

U Bijeljini tri osobe zaražene virusom korona, u kućnom karantinu još 22 lica

U Bolnici je urađen prvi porođaj u karantinskim uslovima. Majka je iz Zvornika, i ona i beba su zadržani u karantinu, a čekaju se njihovi rezultati testa na virus.

Prethodnog dana Komunalna policija je izvršila kontrolu 113 lica koja se nalaze u kućnoj samoizolaciji, od kojih 10 nije pronađeno na adresi koju su prijavili, pa su im izdana rješenja zbog kršenja zabrane kretanja.

Zbog nepoštovanja policijskog časa Policijska uprava Bijeljina izdala je četiri prekršajna rješenja, a dva prekršajna naloga su izdata za kršenje rješenja o izolaciji.

U protekla 24 časa, granični prelaz Rača prešlo je 264 vozila. Od toga je 236 kamiona i 28 putničkih vozila, dok je Pavlovića most prešlo 12 kamiona.

Vozači kamiona su u izolaciji u tranzitu, dok su vozači putničkih automobila u kućnoj izolaciji.

Na današnjoj sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije gradonačelnik Mićić je istakao da je Republički štab za vanredne situacije naložio opremanje i otvaranje karantina.

U skladu sa tom naredbom, gradski Štab je donio odluku da se karantin pripremi u prostorijama kasarne u Bijeljini.

U sladu sa naredbom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a u cilju da se sjetva u potpunosti obavi, Gradska uprava će na 15 mjesta po seoskim mjesnim zajednicama omogućiti poljoprivrednicima prijavljivanje za regresirano gorivo.

- Preduzeli smo mjere da bi sve površine bile zasijane. Agrarni fond je isplatio sve podsticaje, tako da Grad nema duga prema semberskim gazdinstvima. Omogućili smo rad prodavnicama traktorskih dijelova i poljoprivrednim apotekama, a sve u cilju pomoći onima koji proizvode hranu, odnosno poljoprivrednicima - dodao je Mićić.

On je zahvalio odgovornim privrednim subjektima iz Bijeljine koji su obezbjedili 600.000 KM za kupovinu neophodne bolničke opreme, kako bi bijeljinska bolnica spremnije dočekala potencijalno veće širenje korona virusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA