Bijeljina: Volonteri pomažu licima u izolaciji i starijima

Kol-centar Gradske uprave Bijeljina za pomoć starijim od 65 godina i licima u izolaciji prvog dana rada primio je 45 poziva građana i ispunio 30 upućenih zahtjeva, saopšteno je iz Gradske uprave.

Bijeljina: Volonteri pomažu licima u izolaciji i starijima

Preostali zahtjevi nisu bili u nadležnosti ovih timova."Apelujem na građane da ne zloupotrebljavaju volontere i pripadnike Civilne zaštite koji rade za Kol-centar, jer smo imali situacije da pomoć traže lica koja nisu sama i uz sebe imaju osobe koje im mogu pomoći", ističe koordinator Kol-centra LJubica Mlađenović.

Ona navodi da volonteri ne mogu da podižu penzije za starija lica, već je isključiva namjena ovog servisa pomoć prilikom nabavke hrane i kupovine lijekova onima koji ne smiju da se kreću van svojih kuća i stanova.

"U slučaju nabavke lijekova, službenici Kol-centra se prethodno dogovore o receptima sa ljekarima u Domu zdravlja, a zatim kupuju lijekove i nose sugrađanima koji su to tražili", dodala je Mlađenovićeva.

Prema njenim riječima, svi pripadnici Jedinica za opšte namjene Civilne zaštite i volonteri koji rade za Kol-centar imaju adekvatnu zaštitu i akreditaciju od Gradske uprave.

Brojevi telefona kol-centra su 055 233 154 i 055 233 155.Kol-centar Gradske uprave za pomoć licima starijim od 65 godina i licima u izolaciji počeo je sa radom juče, a angažovana su četiri tima koji rade od ponedeljka do subote, u terminu od 8.00 do 16.00 časova.

Pored pripadnika Jedinice za opšte namjene gradske Civilne zaštite, pri Kol-centru radi i 47 volontera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA