U Bijeljini kontrolisano 218 lica u kućnoj izolaciji, 18 prekršilo naredbu

Komunalna policija grada Bijeljina je za dva dana, od 1.190 lica sa spiska u kućnoj izolaciji, iskontrolisala 218, od kojih 18 nije zatekla na kućnoj adresi, rekao je načelnik ove policije Ratomir Draganić.

U Bijeljini kontrolisano 218 lica u kućnoj izolaciji, 18 prekršilo naredbu

Draganić je novinarima rekao da su ta lica bila u obavezi da poštuju rješenja sanitarno-republičkog inspektora i zdravstvenih radnika o kućnoj izolaciji.

"Mi spiskove, zajedno sa zaključcima, te rješenjima sanitarnog republičkog inspektora šaljemo civilnoj policiji koja će postupiti po svojim nadležnostima i izreći kaznenu mjeru od 500 do 1.500 KM", rekao je Draganić.

Draganić kaže da za najdrastičnije slučajeve postoji mogućnost pokretanja krivične prijave i kazne dvije godine zatvora zbog širenja zarazne bolesti.

"Štab Gradske uprave razmišlja i o prostoriji koja će biti određena kao karantin za sve one koji ne poštuju naredbu o izolaciji", rekao je Draganić i dodao da će svi oni koji ne poštuju ovu naredbu biti privedeni.

Draganić podsjeća da je tim licima izrečena mjera od 14 dana u kući, ali da ih, ako je ne poštuju, treba postaviti u neke druge karantine da budu izolovani od svojih najbližih.

"Lično ne razumijem ovih 18 sugrađana, jer ako su spremni da ugroze sebe oni nemaju pravo da ugroze bilo koga drugog", rekao je Draganić i ponovio da će u narednom periodu biti najrigoroznije kažnjeni.

Draganić je naveo da se ugostiteljski objekti takođe redovno kontrolišu.

"Imamo četiri tima koji iaključivo rade kontrolu lica koja su u izolaciji, naveče i u drugoj smjeni imamo dva tima, te jednog komunalnog policajca u prostorijama Komunalne policije koji zajedno sa mnom prima prijave građana, kojima zahvaljujem jer su ozbiljno shvatili situaciju i prijavljuju sve one za koje smatraju da krše odredbe Kriznog štaba", rekao je Draganić.

On je naveo da postoje i prijave da neki objekti rade, ali je kontrolom ustanovljeno da je riječ o onim objektima koji rade kućnu dostavu hrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA