Jedno lice u novootvorenom karantinu u OŠ "Vuk Karadžić"

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić posjetio je danas sa ekipom zdravstvenih radnika karantin u fiskulturnoj sali Osnovne škole "Vuk Karadžić", gdje je smješteno jedno lice, koje je stiglo iz Srbije, ali nije zaraženo virusom korona, što je utvrđeno testiranjem.

Jedno lice u novootvorenom karantinu u OŠ "Vuk Karadžić"

"Ovo jeste sportska dvorana, ali uslovi su obezbijeđeni za prihvat lica koja stižu sa graničnog prelaza Rača, a nisu zaražena, dok je za zaražene virusom korona spreman karantin u bijeljinskom Domu učenika", rekao je Mićić.

On je naveo da je u ovom karantinu higijena na zavidnom nivou, da imaju kupatila, tuševi i da će tri obroka biti dopremana na mjesto koje je odvojeno.

Mićić je naveo da će u ovom karantinu školske fiskulturne sale biti smješteni i ljudi koji ne poštuju kućnu izolaciju, te izrazio nadu da se broj lica pod nadzorom neće proširivati.

"Od noćas na Rači su prelazili samo kamioni, nijedan putnik nije prešao, i to je dobro", ocijenio je Mićić i pozvao rađane da poštuju sve mjere jer je to jedini način da se suzbije širenje virusa.

Epidemiolog Doma zdravlja Bijeljina Mladen Grujičić rekao je da karantin za sada raspolaže sa 30 ležaja, a ima mjesta i za dodatne.

On je naglasio da se postupa po uputstvu Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske vezano za karantine u lokalnoj zajednici, kao i da Dom zdravlja raspolaže dovoljnom opremom za zaštitu medicinskog osoblja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA