Omogućen ograničen rad tržnica i trgovina bijelom tehnikom i građevinskim materijalom

Na sastanku Glavnog koordinacionog tima saopštio je da je zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije omogućen ograničen rad tržnicama na veliko, pijacama i stočnim pijacama.

Omogućen ograničen rad tržnica i trgovina bijelom tehnikom i građevinskim materijalom

- Navedeno je i da je zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u Republici Srpskoj omogućen rad u ograničenom vremenu trgovinama bijelom tehnikom, vodo-materijalom i sanitarijama, građevinskim materijalom, auto-dijelovima, dijelovima za poljoprivredne mašine, elektro-materijalom, keramike i boja i lakova - saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade Srpske.

Svi ovi subjekti dužni su organizovati rad uz obavezno preduzimanje mjera propisanih u uputstvu Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske za sprečavanje pojave i širenja virusa korona na radnom mjestu.

Glavni koordinacioni tim, koji čine predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, razmatrao je trenutnu epidemiološka situacija, te analizirano sprovođenje mjera Republičkog štaba za vanredne situacije, kao i mjera banjalučkog Štaba za vanredne situacije u borbi sa virusom korona.

Na sastanku je ponovo apelovano na građane da se striktno pridržavaju preporuka nadležnih institucija, kada je riječ o zaštiti od virusa korona, kao i na lica kojima je određena kućna izolacija da se strogo pridržavaju propisanih mjera.

Naredni sastanak Glavnog koordinacionog tima biće održan sutra u kabinetu predsjednika Vlade Republike Srpske, sa početkom u 12.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA