FOTO Radovi na uređenju kanala Dašnica ulaze u završnu fazu

Projekat uređenja kanala Dašnica kroz Grad Bijeljina realizuje se prema planiranoj dinamici i ulazi u završnu fazu. Radovi su počeli u junu 2018. godine i projekat bi u potpunosti trebalo da bude završen do septembra ove godine.

FOTO  Radovi na uređenju kanala Dašnica ulaze u završnu fazu

Dužina dionice uređenja kanala Dašnica kroz Grad Bijeljina je 2.600 metara, gdje će ukupno biti ugrađeno oko 8.000 kubnih metara kamena, oko 2.500 m3 betona, 25.000 m3 armature i oko 15.000 m3 zemljanih radova.

U okviru ovog projekta, na obje obale kanala Dašnica biće izgrađeno ukupno oko četiri kilometra pješačkih, rekreativnih i biciklističkih sataza sa galerijama, rasvjetom i ostalim pratećim sadržajima, kao i oko 960 metara kanalizacione mreže.

Ovaj projekat ima još jednu komponentu koja se odnosi na rekonstrukciju spojnog kanala između kanala Dašnica i Majevičkog obodnog kanala u dužuini od 750 metara, rekonstrukciju spojne građevine između kanala Dašnica i kanala Glogovac, te rekonstrukciju još jednog dijela kanala Dašnica u dužini od oko 320 metara.

Sredstva za projekat uređenja kanala Dašnica kroz Grad Bijeljina obezbijedila je Vlada Republike Srpske iz kredita Evropske investicione banke, u okviru krovnog projekta "Hitne pomoći i zaštita od poplava u Republici Srpskoj" ukupne vrijednosti 55 miliona evra.

Uz Vladu RS i resorno ministarstvo, učesnici u projektu uređenja kanala Dašnica su Javna ustanova "Vode Srpske" Bijeljina kao investitor i Grad Bijeljina. Izvođač radova je firma "Buk promet".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA