Rešić: Nema odluke republičkih organa o otvaranju noćnih klubova

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić rekla je danas da nema odluke republičkih organa o otvaranju noćnih klubova u Srpskoj.

Rešić: Nema odluke republičkih organa o otvaranju noćnih klubova

Tokom skupštinske rasprave o potvrđivanju akata koje je donio predsjednik Republike Srpske za vrijeme vanrednog stanja i donošenje odluke o prestanku važenja uredbi sa zakonskom snagom, Rešićeva je rekla da je odluka Republičkog štaba za vanredne situacije da ugostiteljski objekti moraju sačekati pisanu instrukciju da bi promijenili radno vrijeme u bilo kom smislu.

"Moraju se poštovati i svi dosadašnji zaključci o okupljanju i o obavezi nošenja zaštitnih maski", istakla je Rešićeva.

Kada je riječ o lokalnim štabovima koji su potencijalno donosili drugačije mjere od Republičkog štaba za vanredne situacije, Rešićeva je napomenula da su svi bili dužni da primjenjuju minimalno odluke Republičkog štaba, a mogli su biti rigorozniji u određenim stvarima.

"Ako je tu bilo određenih propusta, to će se analizitari kada sve ovo prođe, a prema našim saznanjima nije ih bilo", rekla je Rešićeva.

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković rekao je u Narodnoj skupštini da se u javnosti pojavila informacija da su neki lokalni štabovi donijeli odluku o radu noćnih klubova.

Prethodno je na sajtu Grada Banjaluka objavljena informacija da će nakon ukidanja policijskog sata uslijediti i ukidanje ograničenja radnog vremena poslovnih subjekata na području grada, aliza to će se sačekati instrukcije Republičkog štaba za vanredne situacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA