Vozaču iz Trnova oduzet Audi zbog više od 55.000 KM neplaćenih kazni

  • BiH
  • 22. May 2020.

Pripadnici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona, pored aktivnosti koje provode u vezi pandemije koronavirusa, kontinuirano provode pojačane mjere i radnje koje su usmjerene na poboljšanje stanja sigurnosti saobraćaja.

Vozaču iz Trnova oduzet Audi zbog više od 55.000 KM neplaćenih kazni

Između ostalog, cilj ovih mjera i radnji je smanjenje broja saobraćajnih prekršaja, koje učesnici u saobraćaju čine po raznim osnovama.

Jedna od ovih aktivnosti ogleda se u kontroli vozača koji su višestruki povratnici u činjenju saobraćajnih prekršaja, čiji iznos neplaćenih novčanih kazni se utvrđuje uvidom u ROF bazu.

U takvim slučajevima, vozila se oduzimaju kao sredstvo izvršenja prekršaja, kako bi se takvi vozači spriječili u daljnjem činjenju prekršaja.

Pripadnici PS Travnik su tokom proteklog dana, u mjestu Nova Bila, opština Travnik, izvršili kontrolu vozača P. S. (28) iz Trnova, koji je upravljao vozilom Audi Q7.

Tom prilikom je utvrđeno da je vozač višestruku povratnik u činjenju saobraćajnih prekršaja, za koje ima neplaćenih novčanih kazni u iznosu od čak 55.095 KM, zbog čega mu je vozilo oduzeto.

U saradnji sa nadležnim organima, protiv vozača se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Foto: Ilustracija

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA