SDS Semberija: Manje priče o politici, prioritet problemi običnih ljudi

Stranka demokratske Srpske Semberija – Mićo Mićić osnovana je sa ciljem da se zadovolje potrebe građana i obezbijedi realizacija projekata koji su dugoročno važni za građane Semberije i Republike Srpske i zbog toga će predstavnici novog političkog subjekta manje pričati o politici, a više o rješevanju problema običnih ljudi, poručio je predsjednik novoformirane stranke Mićo Mićić na koktelu povodom početka rada u renoviranim stranačkim prostorijama.

SDS Semberija: Manje priče o politici, prioritet problemi običnih ljudi

Mićić je istakao da uspjeh svake političke partije zavisi od toga koliko je opredijeljena prema potrebama građana.

- Mi nećemo biti klasična politička partija. Ne želimo da pričamo, nego da radimo. Nećemo biti stranka koja dijeli ljude, nego ćemo voditi politiku koja okuplja što više činilaca oko zajedničkog cilja. Zato smo potpisali sporazum sa najvećom političkom partijom u Republici Srpskoj i sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom. Opredijelili smo se da sarađujemo sa Vladom Republike Srpske i Savjetom ministara BiH, jer 15 godina mog političkog iskustva pokazuje da bez saradnje sa institucijama Srpske i BiH ne može biti ni napretka Semberije - poručio je Mićić.

Stranka demokratske Srpske Semberija, prema riječima Miće Mićića, biće stranka desnog centra, demokratska, privržena nacionalnim interesima i interesima Republike Srpske.

- Imamo podršku bratske Srbije, sa kojom je nastavak saradnje neophodan, kao i blagoslov Srpske pravoslavne crkve. Ne smijemo da dozvolimo nikakve barijere na rijeci Drini, odnosno granici sa Srbijom, a evropski put stranke čiji sam predsjednik svakako je nešto što se podrazumijeva. Danas smo, osim predstavnika partija koje čine politički život u Bijeljini, kao i predstavnika medija, pozvali predsjednika Privrednog savjeta Grada Bijeljina jer je razvoj privrede u Semberiji jedna od glavnih tema kojima ćemo se baviti u budućnosti - rekao je Mićić.

On je ponovio da se za osnivanje nove političke stranke nije odlučio zbog ličnih interesa, niti nezadovoljstva statusom u Srpskoj demokratskoj stranci, nego zbog budućnosti Semberije.

- Nisam ovo učinio zbog nezadovoljstva, znate da sam jedan od prvih koji je bio kandidovan ispred bivše stranke za gradonačelnika, ali problem je nastao kada se dio rukovodstva SDS-a usprotivio našoj želji da sarađujemo sa svima, pogotovo sa SNSD-om. Međutim, moje mišljenje je da bez saradnje na svim nivoima nema napretka i isključivost drugih dovela je do osnivanja partije u čijim se prostorijama danas nalazimo - kaže Mićić.

On je naveo da je svjestan svih teškoća i problema sa kojima se SDS Semberija može suočiti na početku svog djelovanja, ali da ne sumnja u sposobnost svojih saradnika.

- Znam koliko je teško, pogotovo u ovakvom vremenu, osnivati novu stranku i počinjati ispočetka, ali takođe sam svjestan da sa saradnicima i građanima možemo učiniti mnogo toga. Pozivam sve političke subjekte u Semberiji, koji to žele, na razgovore o budućoj saradnji, da zajedno radimo u interesu građana - dodao je Mićić.

Kada je riječ o nastupanju na predstojećim lokalnim izborima, on je istakao da Stranka demokratske Srpske Semberija ima šta da kaže i pokaže građanima, sa kojima će izgraditi moderniju Bijeljinu.

Ovom prilikom, predsjednik Aktiva mladih SDS Semberija Aleksandar Tomić simbolično je uručio Mići Mićiću člansku kartu stranke, sa rednim brojem 1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA