Bazeni širom Srpske spremni za prve kupače: I u vodi razmak od dva metra

Rekreativci širom Srpske koji slobodno vrijeme rado provode opuštajući se u vodi konačno mogu na plivanje u zatvorene bazene koji počinju da rade nakon pauze zbog virusa korona, ali uz obaveznu fizičku distancu od dva metra i pojačane mjere higijene.

Bazeni širom Srpske spremni za prve kupače: I u vodi razmak od dva metra

Prema preporukama za rad bazena, koje je objavio Institut za javno zdravstvo RS, osim pojačane dezinfekcije prostorija i svih površina na bazenu neophodno je da kupači opremu za plivanje obuku kod kuće da bi bilo izbjegnuto korišćenje svlačionica. Gostima nije dozvoljeno dijeljenje opreme i peškira, a nakon kupanja preporučuje se što kraće zadržavanje u samom kompleksu bazena te odlazak kući na tuširanje.

- Maksimalni broj osoba kojima je dozvoljen istovremeni boravak u kompleksu bazena određuje se prema pravilu deset osoba na 100 kvadrata prostora. Broj osoba koje mogu istovremeno da borave u bazenu zavisi od njegove veličine. Prihvatljiv je broj osoba pri kojem je moguće održavanje fizičke udaljenosti od dva metra - navedeno je u preporukama ovog instituta.

Kako navode, osoblje treba pravilno da nosi zaštitnu masku tako da prekriva nos, usta i bradu, osim u prostoru oko bazena, u bazenima i u spa zoni, jer se u vlažnoj sredini maska brzo ovlaži i nema zaštitnu ulogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA