Rat na društvenim mrežama: Tramp protiv Tvitera

"Tviter" je danas sakrio jedan tvit američkog predsjednika Donalda Trampa, uz objašnjenje da krši pravila o veličanju nasilja.

Rat na društvenim mrežama: Tramp protiv Tvitera

Ovakav potez uslijedio je nakon što je Tramp potpisao izvršno naređenje kojim se ukidaju određene pravne zaštite društvenih mreža.

Regulatori su dobili ovlaštenje da pokrenu pravne akcije protiv kompanija poput "Fejsbuka" i "Tvitera" zbog načina na koji vrše nadzor na sadržajima na svojim platformama.

Tramp je optužio društvene mreže da imaju "nekontrolisanu moć" dok je poptisivao odluku.

"Tviter" trampov tvit ipak nije izbrisao. Zamijenilo ga je upozorenje, a tvit se može vidjeti kad se klikne na to. Upozorenje kaže "Tviter je odredio da je možda u javnom interesu da ovaj tvit bude dostupan".

Trump je napisao tviter o Mineapolisu, gradu u kojem se već nekoliko noći održavaju protesti zbog smrti Džordža Flojda. Riječ je o slučaju nenaoružanog Afroamerikanca koji je priveden pod sumnjom da je kupovinu platio nevažećim čekom u prodavnici u Mineapolisu. U hapšenju su učestvovala četiri policajca, a jedan je Flojdu nogom stajao neko vrijeme na vratu iako ga je čovjek upozoravao da nema vazduha. Flojd je preminuo na putu do bolnice.

Trump je napisao da će u Mineapolis poslati Nacionalnu gardu, uz upozorenje ""kada počne pljačkanje, počinje i pucanje".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA