Pozorište u Bijeljini nastavlja sa radom

U Gradskom pozorištu „Semberija“ željno očekuju povratak na "daske koje život znače". U prvoj sedmici juna započinju probe druge premijere u ovoj sezoni. U pitanju su „Golubija vremena“ po djelima Branka Ćopića, u dramatizaciji i režiji dr Milvoja Mlađenovića. U predstavi će igrati gotovo svi glumci koje smo imali priliku da vidimo u "Komediji ometenoj u razvoju", a kao gosti pojaviće se i dva glumca Narodnog pozorišta Sombor.

Pozorište u Bijeljini nastavlja sa radom
FOTO: Four Pixel studio

- Korona nam je samo pomjerila pauzu. Uobičajeno je da pozorišta nemaju predstave u julu i avgustu, međutim, mi tu pauzu nećemo praviti, nego baš tada raditi punom parom. I u ovoj prinudnoj nismo sjedili skrštenih ruku. Odradili smo brojne administrativne i organizacione stvari, jer treba završiti milion sitnica, koje pored predstava čine instituciju pozorišta. "Komediju ometenu u razvoju" igraćemo čim to propisi dozvole, a interesovanje za nju je baš veliko. "Golubija vremena" će premijeru imati početkom septembra. Ukoliko pronađemo alternativni ambijentalni prostor, premijeru u eksterijeru možemo prirediti već i oko slave Grada, rekao nam je glumac Ivan Petrović, vd direktora GP „Semberija", i dodao:

- Pri kraju je i sklapanje kockica oko jednog, slobodno mogu reći, projekta balkanskog karaktera, u kojem bi sem našeg pozorišta učestvovali i koproducenti iz Srbije, a autorski tim koji okupljamo širom regiona je nešto što će, siguran sam, biti pravi bum. Taj veliki projekat zavisi od mnogo faktora, i od njega nećemo odustati, pa makar pripreme trajale i godinu dana. Iskreno s nadam da ćemo vas novostima o njemu obavijestiti već ove jeseni, kaže Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA