Bijeljina: Sve kvalitetnija ponuda u oblasti turizma

Zahvaljujući tradicionalnom gostoprimstvu Semberaca, i sve kvalitetnijoj ponudi u oblasti turizma i grad Bijeljina postao je privlačna turistička destinacija koju posjećuje sve više domaćih i stranih turista.

Bijeljina: Sve kvalitetnija ponuda u oblasti turizma

Arhitekturu Bijeljine krase zgrada Gradske uprave, park, Muzej Semberije, spomenik Kralju Petru Oslobodiocu, manastir Sv. Vasilija Ostroškog, zgrada gimnazije. Semberci sve više postaju svjesni turističkih mogućnosti svog zavičaja i ulažu znatna sredstva u razvoj turizma.

- I naredni projekti, kao što je akva park su naša velika šansa. Na godišnjem nivou to je milion ljudi, kako je procijenjeno kada se radio projekat, i taj akva centar bi sutra bio najbliži Beogradu - rekao je Predrag Јović zamjenik gradonačlnika Bijeljine.

Okolina Bijeljine prepoznatljiva je po Banji Dvorovi, manastirima Tavna i Dragaljevac, močvari Gromiželj, Slobomiru , etno selu Stanišići. Kvalitet usluga, visoka profesionalnost, izuzetna gostoljubivost i atrkativnost ovog kompleksa istovremeno su i najbolja nagrada turistima. Etnoselo je osnovano 2003. godine kao autentično planinsko selo koje čuva uspomenu o vremenu i periodu življenja s kraja 19. i početka 20-og vijeka.

- Prethodnih godina smo imali oko milion turista, a ova godina je trebala biti još bolja, imali smo u planu da gradimo još jedan hotel, jer se tražilo mjesto više - naveo je Miloš Stanišić, etnoselo Stanišići.

Duhovno - vjerski biser ovog dijela Srpske je manastir Tavna, ovdje je svake godine sve više posjetilaca.

- Obiđu manastirski konak, pogledaju vrijednosti koje ovdje postoje, ambijent oko manastira koji je jedinsttven i prelijep - istakao je lazar Kršić duhovnik manastira Tavna.

Obale Save i Drine postale su omiljeno mjesto okupljanja Semberaca i njihovih gostiju.

Duž obala izgrađena su čitava lijepo uređena vikend-naselja. U avgustu svake godine na Drini se održava regata koja privlači stotine zaljubljenika u prirodu i ovu rijeku iz čitavog regiona.

U novije vrijeme Semberci i njihovi gosti prepoznali su potrebu čovjeka da spas od negativnih posljedica modernog načina života, bar privremeno, potraži u oazama tradicije u kojima se njeguju pomalo zaboravljene vrijednosti mirnog života, zdrave hrane, prirodnih zvukova i mirisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA