U RS još 31 slučaj virusa korona

U RS u posljednja 24 časa registrovana je 31 osoba pozitivna na virus korona, kazao je Branislav Zeljković, v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo Srpske.

U RS još 31 slučaj virusa korona

On je dodao da je u ovom periodu testirano 211 uzoraka.

Zeljković je dodao da je neophodno poštovanje svih mjera.

Apelovao je na poslodavce, na javne institucije da poštuju mjere, jer je došlo do pouštanja mjera, odnosno do nepridržavanja mjera, pa je sam tim i povećan broj pozitvnih osoba na virus korona.

Epidemiolog u Institutu Јela Aćimović je navela da su u Srpskoj ukupno zaraženo 2.232 osobe.

Jela Aćimović, epidemiolog u Institutu za javno zdravstvo Srpske, kazala je da je ukupno potvrđeno 2.232 slučaja zaraženosti virusom korona, te da je testirano više od 36.000 uzoraka.

Od jučerašnjeg dana najveći broj pozitivnih je onih koji su vezani za rad u firmi na području Trebinja, kazala je ona, i dodala da je stoga potrebno striktno poštovanje mjera unutar poslovnih subjekata.

"U ovom momentu imamo 133 hospitalizovane osobe, 42 osobe u UKC RS, sedam pacijenata je na intezivnoj njezi, a pet je na respitarotu. U ostalim bolnicama je hospitalizovana 91 osoba, od čega najviše u bolnicama u Prijedoru, Doboju, Trebinju", rekla je Aćimović i dodala da je 59 procenata zaraženih oporavljeno.

Kako je dalje navela, u junu je došlo do određenog porasta broja oboljelih, ali ti novi oboljeli imaju slabiju kliničku sliku i nisu teški slučajevi."Među oboljelima u junu većina su uglavnom kontakti već zaraženih", pojasnila je Aćimovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA