"Ja, Enio Morikone sam umro" - Maestro ostavio neobičnu oproštajnu poruku

Čuveni italijanski kompozitor Enio Morikone dao je čitulju samom sebi nekoliko dana pred smrt, koja je danas objavljena u italijanskoj štampi, a prenela je "Republika".

"Ja, Enio Morikone sam umro" - Maestro ostavio neobičnu oproštajnu poruku

Čitulja počinje jednostavnom rečenicom "Ja, Enio Morikone sam umro".

"Obaveštavam o tome sve bliske prijatelje, koji su bili uz mene, a i one dalje, koje nisam neko vreme video. Pozdravljam ih sa velikom naklonošću. Nemoguće ih je sve poimence nabrojati. Želim ipak posebno da pomenem sabraću Pepućija (reditelj Đuzepe Tornatore) i Robertu, naročito prisutne u poslednjim danima mog života", napisao je Morikone.

U nastavku čitulje slavni kompozitor, koji jepreminuo u 92. godini, objašnjava zašto se odlučio na krajnje neobičan potez.

"Ne želim nikoga da uznemiravam. Samo iz tog razloga sam odlučio da pošaljem svoje poslednje zbogom svima vama i budem sahranjem u najužem krugu. Sa velikom naklonošću kažem zbogom i Ines, Lauri, Sari, Encu i Norbertu. Zahvaljujem im se što su delili sa mnom i sa mojom porodicom veliki deo mog života", piše u čitulji.

Morikone se u čitulji obratio najmilijima.

"Želim da se sećam sa ljubavlju mojih sestara Adrijane, Marije i Franke i njihovih voljenih, kao i da im dam do znanja koliko sam ih voleo. Snažno, potpuno i duboko zbogom mojoj deci Marku Alesandru, Andrei i Đovaniju, snahi Moniki, unucima Frančeski, Valentini, Frančesku i Luki. Nadam se da će razumeti koliko sam ih voleo", napisao je Morikone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA