Ukupno slučajeva
362 (+3)
Preminuli
10 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Transrodni model Valentina Sampaio prvi put na naslovnici časopisa Sports Illustrated

Brazilska transrodna manekenka Valentina Sampaio prvi put našla se na naslovnici časopisa Sports Illustrated. Sampaio je prije tri i po godine bila prvi transrodni model na naslovnici časopisa Vogue.

Moda i ljepota
FOTO: Josie Clough/Sports Illustrated

"Tim iz Sports Illustrateda osmislio je revolucionarnu stvar i na kreativan i dostojanstven način okupio raznoliku grupu lijepih i talentiranih žena", rekla je za Sampaio i dodala kako je jako uzbuđena i počašćena što je dio te priče.Sports Illustrated je cijenjeni brend u svijetu manekenstva.

U 56 godina od prvog izdanja, Sports Illustrated je stvorio neka od najuspješnijih imena današnjice. Sampaio se pridružuje elitnim imenima koja su se našla na naslovnici ovog magazina među kojima su zvijezde poput Heidi Klum i Tyre Banks, piše CNN.

U velikom intervjuu Sampaio kaže da je uzbuđena i počašćena što je dio kultnog izdanja Sports Illustrateda posvećenog kupaćim kostimima. Iako joj mnogo znači da predstavlja SI, kazala je kako je još više nadahnuta značajem koji on ima za LGBTQ zajednicu u cjelini.

Sampaio koja je rođena u Brazilu svoju platformu koristi kako bi se borila za trans prava. Objašnjava kako je ljepota njene zemlje da se suprotstavi brutalnoj mržnji prema transrodnoj zajednici. Samo u 2019. u Brazilu je ubijeno 129 transrodnih osoba, kazala je Sampaio.