Nova protestna vožnja: Benzinska pumpa "Dragstes" i dalje radi na agregat

Kompanija “Dragstes” iz Bijeljine danas je ponovo organizovala protestnu vožnju jer, kako ističu, njihov problem nije riješen ni nakon dva mjeseca od kada se Stevo Lazić, vlasnik kompanije, prvi put obratio Gradskoj upravi.

Nova protestna vožnja: Benzinska pumpa "Dragstes" i dalje radi na agregat

Centralnim gradskim ulicama u protestnoj vožnji prošli su kamioni i druga vozila kompanije "Dragstes".

Kako za NoviGlas ističe Lazić, prije tačno dva mjeseca, 13. maja, prvi put je protestvovao ispred zgrade Gradske uprave i obratio se nadležnima zbog problema sa dalekovodom.

"Dalekovod, koji je u mom privatnom vlasništvu, oštećen je od strane kompanije "Nešković", što je izazvalo brojne problem u radu", podsjetio je Lazić.

Lazić ističe da je situacija, iako naizgled komplikovana, sasvim jasna.

„Dalekovod je napravio moj pokojni otac i to niko ne spori. Posjedujemo dokumenta da je to u našem vlasništvu. Do problema je došlo kada je vlasnik kompanije Nešković odlučio da izgradi benzinsku pumpu nedaleko od tog dalekovoda. Prvi put je dalekovod oštetio u januaru mjesecu ove godine, a potom ga u maju i srušio, kada je bez struje cijeli dan bilo više stotina domaćinstava, uključujući i benzinsku pumpu "Dragstes", objasnio je za NoviGlas Lazić.

Kako ističe Lazić, u više navrata se obraćao svim nadležnim institucijama, ali njegov problem do sada nije riješen.

"Obraćao sam se svima da riješe taj spor i nesuglasice, ali niko nije imao želju da to uradi. Kada je u januaru došlo do oštećenja dalekovoda, gradska inspekcija je izašla na teren i naložila "Elektro - Bijeljini" da ga vrati u prvobitno stanje, što je i urađeno. Međutim, od rušenja dalekovoda u maju, suštinskog pomaka nema. Mještani su tada dobili struju, ali ne i benzinska pumpa "Dragstes" koja već dva mjeseca radi sa agregatom", ogorčen je Lazić.

On je poručio da neće odustati dok njegovi zahtjevi ne budu ispunjeni i dok ne bude riješen problem oko dalekovoda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA