Magazin morao da se izvini jer je HOLANDSKU PRINCEZU prikazao OVAKO

Na naslovnoj strani španskog časopisa „Caras“, u julskom broju, je slika 16-godišnje princeze Katarine Amal, koja je ćerka kralja Vilijama Aleksandra i kraljice Maksime od Holandije.

Magazin morao da se izvini jer je HOLANDSKU PRINCEZU prikazao OVAKO

Kraljevska porodica se slikala za tradicionalnu letnju razglednicu, a fotografije je podelila sa javnošću.

Časopis „Caras" objavio je fotografiju princeze na naslovnoj strni španskog i portugalskog izdanja za mesec jul, a princezu je nazvao 'plus size' ženom.

Naziv 'plus size' odnosi se na žene koje nose velike konfekcijske brojeve i čiji indeks telesne mase prelazi granice normalnih parametara težine.

Čitanjem ovakvih i sličnih tekstova tinejdžeri često znaju da stvore lošu sliku o svom telu, što može da bude loše za pouzdanje i mentalno zdravlje.

Princeza koja prolazi kroz pubertet bez tabua brani svoju figuru „prave žene", navedeno je u španskom časopisu.

Društvene mreže su se usijale od objava u kojima javnost osuđuje časopis „Caras", zbog omalovažavanja kraljevske porodice, a potez naziva sramnim.

Feministkinja Florencija Freiro za argentinski časopis „La Nación", izjavila je da je akcenat trebalo staviti na uspehe mlade princeze, a ne na njene kilograme.

Sa njom su se složili mnogi u javnosti i svoje komentare ostavili naTviteru.

Španski časopis je tokom dana uputio zvanično izvinjenje kraljevskoj porodici i princezi Katarini Amal zbog naslovne strane i nazivanja princeze "plus size".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA