"Masku bi bolje bilo da ćuti, ako već ne zna o čemu govori"

Prvi čovek kompanije Microsoft, Bil Gejts, izjavio je kako se na društvenim mrežama laži šire mnogo brže od istine.

"Masku bi bolje bilo da ćuti, ako već ne zna o čemu govori"

U intervjuu za CNBC, Gejts se osvrnuo i na objave svog "kolege", tehnološkog mogula Ilona Maska.

Naravno, Mask je poznat kao neko ko se često oglašava na Tviteru, a povod za Gejtsovu izjavu bio je Maskov stav o koronavirusu - naime, on često na ovoj društvenoj mreži kao da umanjuje značaj koronavirusa, a s obzirom na to da ima 37 miliona pratilaca, njegove objave uglavnom podignu mnogo prašine.

 

Mask je, tako, govorio o "bespotrebnoj i fašističkoj" odluci da se uvede tzv. "lockdown" u SAD, i uradio je sve što može kako bi njegove kompanije radile i tokom pandemije koronavirusa.

Sa druge strane, Bil Gejts se uključio u borbu protiv koronavirusa, i često se oglašava takođe, a posebno je u javnosti poznato njegovo angažovanje na pronalaženju vakcine za ovu bolest.

"Ilon samo želi da održi što je veći mogući broj kontroverznih komentara. Međutim, nije uključen u celu priču oko vakcina. Pravi sjajne električne automobile i rakete, i zato mu je dopušteno da sve to govori. Nadam se da neće da pomeša stvari u kojima je dobar sa onima o čemu ne zna ništa", rekao je Gejts.

Što se laži na društvenim mrežama tiče, Gejts smatra da su idealno tlo za širenje pogrešnih informacija i laži.

"Kad ljudima dopustite da komuniciraju, morate da budete i spremni na to da će se neke netačne stvari, koje zvuče primamljivo, mnogo brže širiti od istine. Tako je i sa vakcinom", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA