Ukupno slučajeva
386 (+9)
Preminuli
10 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Više od 700 muzičkih radnika iz Britanije apelovalo na ljude da prestanu s rasizmom

Više od 700 osoba iz muzičke industrije u Velikoj Britaniji, uključujući i menadžere, producente i kompanije, napisali su otvoreno pismo u kojem apeluju na ljude da se drže zajedno i da prestanu sa rasizmom.

Džet-set

Little Mix, Nile Rodgers, Lewis Capaldi, Rita Ora... su samo neka od brojnih imena koja su pozvala na zaustavljanje rasizma.

Među njima su i Clean Bandit, Mabel, James Blunt, Naughty Boy, popularni Ed Sheeran i drugi.

Stotine predstavnika muzičke industrije je potpisalo pismo u kojem kažu da žele pokazati ljubav, jedinstvo i prijateljstvo, a ne podjelu i mržnju i da je upravo to "zajednički posao svih nas".

Oni poručuju još da "svi oblici rasizma imaju iste korjene - neznanje i nedostatak obrazovanja", a da ćutanje o problemu nije opcija, prenosi BBC.

U pismu se dodaje i da muzika "donosi radost i nadu povezujući nas" i da "kroz muziku, obrazovanje i empatiju možemo pronaći potrebno jedinstvo".

"Stojimo zajedno, edukujemo i uklanjamo rasizam sada i za naše buduće generacije", poručila je britanska muzička industrija.