Sajam u Bangkoku koji će auto-industrija zapamtiti

Uprkos tome što je korona ugasila skoro sve manifestacije, jedini sajam automobila na svetu održva se u Bangkoku gde prisustvuju svi proizvođači automobila na svetu. Došli su Japanci, Amerikanci, Evropljani i Kinezi. Sve deluje kao prava automobilska bajka, iza koje stoje stroge mere obezbeđenja.

Sajam u Bangkoku koji će auto-industrija zapamtiti

Svaki dan svi izlagači i pomoćno osoblje još u šest ujutro testiraju se na virus korone. Ulaz na sajam je takođe dozvoljen posetiocima sa validnim testovima, ali im se ipak proverava temperatura na ulasku na sajam.Svi su obavezni da nose stalno maske, a zaraženih za sada nije bilo.

Na ove stroge mere pristali su i šefovi evropskih marki kao i američki bosovi koji su došli da predstavljaju velike firme.

„Naše hostese, ma koliko lepe, moraju da nose vizire i maske, to je obavezno na svim štandovima. U klima-uređaj svakih 10 minuta se ubacuje dezifekciono sredstvo", objašnjava Ši Ćuvan, direktor Sajma u Bangkoku.

Sajmova automobila neće biti još najmanje dve godine ni u Evropi ni u Americi, čak je i Peking otkazao sajam. Bangkok je za sada raritet koji će biti zapamćen u auto-industriji.

„Skok turizma i biznisa je naša formula, kao i mere koje preduzimamo. Održaćemo ovakav sajam i sledeće godine, ali se nadamo da ćemo do tada imati vakcinu", rekao je Ši.

Na sajmu je prikazno 86 novih automobila, čak 40 elketričnih. Prikazani su i modeli automobila na hidrogen i solarnu energiju, ali i deset prototipova.

Ovaj sajam, interesantno, nijedan značajniji proizvođač nije izbegao kao što su to uradili u Americi i Evropi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA