Prvi španski restoran u kojem se, zbog korone, jelo naručuje putem aplikacije

Restoran u mestašcu Palafruželj u Kosta Bravi, na severoistočnoj mediteranskoj obali Španije, postao je pionir u služenju gostiju, omogućivši im da izbegnu komunikaciju licem u lice sa konobarima i ostalim osobljem, kako bi se rizici od prenošenja koronavirusa sveli na minimum.

Prvi španski restoran u kojem se, zbog korone, jelo naručuje putem aplikacije
FOTO: REUTERS/Nacho Doce

Mušterije u piceriji Funky Pizza mogu da dobiju meni, naruče i plate putem aplikacije "Funky Pay", što je prvi put da se u Španiji koristi telefonska aplikacija za naručivanje u restoranu, prenosi agencija Rojters.

Međutim, aplikacija, ne može da isporuči naručeno za sto, tako da to, ipak, moraju da učine konobari.

"Putem ovog sistema pokušali smo da održimo fizičku distancu sa mušterijama, što je ono što ljudi zahtevaju tokom Kovida", rekao je vlasnik restorana Karlos Manić.

Osoblje na ekranima iza šanka može da vidi narudžbe.

Ova picerija je morala da se prilagodi merama fizičkog distanciranja tako što je postala restoran koji pruža uslugu samo za stolom, tj. ne može se sedeti za šankom. Takođe, njihove mušterije moraju da uđu u restoran sa maskom, i da je nose sve vreme dok ne sede za stolom.

"Aplikacija je podređena korisnicima... takođe, preko nje možete da pratite svoju narudžbu, i da vidite da li se još "krčka" ili vam uskoro stiže", kaže Klaudija Medina (26), koja često jede u tom restoranu.

Neke mušterije se, međutim, ne slažu.

"Mislim da gubimo odnos sa konobarom, jer, na primer, kada direktno od njega naručujete, možete da ga pitate razne stvari o jelu ili njegovoj količini", smatra 26-godišnji, Havijer Komas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA