IZNER - pobjednik teniskog kupa u Bijeljini

Žarko Mirkanović - Izner pobjednik je prvog ljetnjeg teniskog kupa za amatere pod nazivom ''Bijeljina Tennis Summer Cup 2020''. On je u finalu turnira pobijedio Duška Petkovića rezultatom 7:5, 6:2.

IZNER - pobjednik teniskog kupa u Bijeljini

Prije finalnog meča odigran je meč za treće mjesto u kojem je Dragiša Vuletić svladao Gojka Pivača.

Organizator turnira je za tri najbolje plasirana igrača osigurao pehare i novčane nagrade. Pobjednik turnira je nagrađen sa 250KM, drugoplasirani sa 100KM a za treće mjesto je obezbijeđena robna nagrada. Takođe, osvajači prva tri mjesta nagrađeni su poklon bonom Sport Vision-a, a za sve učesnike i publiku priređena je tombola sa prigodnim nagradama ostalih sponzora turnira.

Pobjednik, Žarko Mirkanović - Izner kaže je da tenis zaigrao tek sa 12 godina u teniskom klubu "Banja Dvorovi" u Dvorovima, gdje je pohađao osnovnu školu.

- Trenirao sam jako kratko jer nisam imao vremena da se posvetim trenzima zbog školskih i radnih obaveza kod kuće, jer potičem iz zemljoradničke porodice gdje je svaka pomoć roditeljima dobrodošla. Nakon završene srednje škole upisao sam Poljoprivredni fakultet  koji sam i završio, a tenis je pao u drugi plan. Poslednjih godina igram rekreativno, osvajao sam razne turnire, ali je donekle ostala žal što se nisam oprobao profesionalno u ovom sportu, jer talenat je bio tu, podrška okoline je nažalost izostala, ističe Mirkanović, koji je ujedno i jedan od od organizatora teniskog susreta u Bijeljini.

Na turniru koji je trajao pet dana (od 29. jula do 2. avgusta) učestvovalo je 32 najbolja rekreativca iz Bijeljine, Zvornika, Lopara i Brčkog. Igralo se na teniskim terenima "As"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA