Pojačana kontrola na putevima u Srpskoj do kraja sedmice

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske će u periodu od 12. do 16. avgusta ove godine, na području cijele Republike Srpske sprovoditi pojačanu kontrolu saobraćaja, odnosno učesnika u saobraćaju.

Pojačana kontrola na putevima u Srpskoj do kraja sedmice

Akcenat će biti na odnosu vozač-pješak, nepropisnom kretanju biciklista, kontroli vozača traktora, radnih mašina, motociklista i mopeda, te kontroli učesnika u saobraćaju na prisustvo alkohola, opojnih droga i psihoaktivnih lijekova u organizmu.

"Provođenje kontrole pojedinih navedenih učesnika u saobraćaju vršiće se u različitim dijelovima dana s obzirom da se analizama podataka došlo do zaključka da se frekvencija pojedinih učesnika u saobraćaju i činjenje prekršaja učestalije događa u određenom periodu dana", saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Kako navode, kontrola će biti vršena u gradskim zonama, na regionalnim, lokalnim i nekategorisanim putevima, dok će u sprovođenju kontrole biti angažovani i službeni motocikli.

"S obzirom na činjenicu da su ljetnji mjeseci vrijeme povećane frekvencije vozila na putevima i većeg rizika po učesnike u saobraćaju, Ministarstvo unutrašnjih poslova provodi i u avgustu kampanju 'Vozi oprezno - putuj bezbjedno', a sve s ciljem preventivnog djelovanja na nastanak saobraćajnih nezgoda, naročito, onih sa težim posljedicama", saopšteno je.

Treba reći da se tokom avgusta 2019. godine u Republici Srpskoj dogodilo 237 saobraćajnih nezgoda sa posljedicama po lica, u kojima je 20 osoba smrtno stradalo, a 53 je zadobilo teške tjelesne povrede. U prva dva dana avgusta tekuće godine, evidentirane su 33 saobraćajne nezgode sa posljedicama po lica, u kojima su četiri osobe smrtno stradala, a 12 ih je zadobilo teške tjelesne povrede.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se odgovorno ponašaju i poštuju saobraćajne propise.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA